Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old March 1, 2019, 01:47 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fort St. John, BC
Posts: 1,373

My System Specs

Default

So, motherboard is clean, caps don't look like they're having a problem, ram sticks + hdd installed in another computer and it boots up just fine. Flash to beta F2c bios and after some BIOS settings I realized that I had to change the storage boot device to support UEFI boot (windows 10 thing I guess) and was able to get it to boot up properly.

Not sure what fixed the problem other than turning on the BIOS setting "Storage boot option control" to "UEFI first" might have been the fix. Still no idea why the problem started in the first place.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old March 2, 2019, 11:52 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Fort St. John, BC
Posts: 1,373

My System Specs

Default

eh no long term solution yet. Random crashes in the OS, freezing up during POST, freezing up on the windows desktop, etc.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old March 2, 2019, 02:13 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 4,011
Default

bent CPU pin
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Broke Motherboard? Energy Troubleshooting 9 November 28, 2012 07:25 PM
Broke into top 100 lechumbl HardwareCanucks F@H Team 102 September 21, 2011 05:06 PM
G15 broke Nemaster203 Peripherals 18 December 18, 2009 11:24 PM
Water line broke and then anouther line broke muse108dc Off Topic 3 March 28, 2009 07:34 AM
One of my HDDs broke tom.mullie Storage 4 June 6, 2008 04:31 PM