Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 25, 2018, 09:24 AM
yamawho's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jul 2008
Location: Rosemere, Qc, Canada
Posts: 915
Default System was not posting ...

It's been a while I have posted here ... over two years, so I thought I would login today to tell a story.

I was trying to figure out why a system my wife was using would not post.
Power button did nothing and the system would only turn on briefly and turn off again after a few secs.
I swapped the power supply 1st, nothing. Tried a known to work video card ...nothing. Cleared the bios on the MB, did nothing. Checked the memory swapped them out, nothing.

I put the system in my workshop and left it there for a few weeks and decided to try again yesterday.
Turns out the power switch on the case was shorted out.
I used the reset switch instead and it's fixed
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 25, 2018, 02:57 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 7,017

My System Specs

Default

here's to simple problems with simple fixes. this is why it's always good to pull it out of the case and try it on the box
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
System not posting - SOLVED MARSTG Troubleshooting 3 April 28, 2015 08:12 AM
urgent!! boot priority randomly changed, and system cant find operating system! FLATLANDRIDER O/S's, Drivers & General Software 3 April 7, 2012 01:40 PM
Build and configure system for gaming! with 1200-1400 for only system! a_2008 New Builds 2 November 24, 2011 06:38 PM
Posting so you can laugh at me. FreqE1 Off Topic 17 November 26, 2008 08:40 AM
Motherboard not posting miggs78 Troubleshooting 10 April 17, 2008 10:15 PM