Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 5, 2018, 08:26 PM
Lysrin's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2014
Location: Nova Scotia
Posts: 2,942

My System Specs

Default USB hub failure?

You guys ever had a USB hub, external one, fail?

My wireless mouse started acting all flaky, dropping or missing movements, and so I thought the mouse was dying. But then I had my keyboard spontaneously drop and reconnect in the middle of a game. Also plugged into the hub.

So I disconnected and tried the hub in my monitor. Used the same cord as the external hub was using, and everything seems fine now.

Just seems odd for a device like that just to fail with no obvious trauma.
__________________
i7 8700K @ 4.8GHz (Swiftech H220) | ASUS Maximus X Code | 32GB Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 | ASUS ROG GTX 1080 Ti Strix OC ver. | EX920 512GB, MX100 512GB, MX300 2TB | EVGA Supernova 850W G2 | Meshify C | Mayflower Electronics O2+ODAC, USB sound for mic, Sennheiser PC360 SE | Acer Predator X34, BenQ 21.5" | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 5, 2018, 10:27 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,230
Default

Not surprising. I had external SD card reader fail on me before. Electronic parts do have a limited life span plus the heat damage from being on all the time doesn't help.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 7, 2018, 07:37 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Nov 2008
Location: ON, Canada
Posts: 1,353

My System Specs

Default

Yep I'm on my second USB 3.0 hub: I'm guessing capacitors died in my old hub (they're built like the cheap PSUs that would set a desktop on fire). I actually like the fact that the hub's power brick is bigger than the hub itself - hopefully it's built better.
__________________
"The computer programmer says they should drive the car around the block and see if the tire fixes itself." [src]
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 8, 2018, 06:37 AM
Lysrin's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2014
Location: Nova Scotia
Posts: 2,942

My System Specs

Default

I had an Anker one, what do you guys have? Might decide to replace the Anker and not use the monitor one just for more flexibility of placement and cabling.
__________________
i7 8700K @ 4.8GHz (Swiftech H220) | ASUS Maximus X Code | 32GB Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 | ASUS ROG GTX 1080 Ti Strix OC ver. | EX920 512GB, MX100 512GB, MX300 2TB | EVGA Supernova 850W G2 | Meshify C | Mayflower Electronics O2+ODAC, USB sound for mic, Sennheiser PC360 SE | Acer Predator X34, BenQ 21.5" | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 8, 2018, 06:43 AM
Sagath's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Edmonton, AB
Posts: 3,894

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Lysrin View Post
I had an Anker one, what do you guys have? Might decide to replace the Anker and not use the monitor one just for more flexibility of placement and cabling.
I've got a TP link UH720 powered 7 port + 2 fast charge plugins. It's a beast.

https://www.amazon.ca/TP-Link-UH720-...dp/B00SCX6I8A/
__________________
My Disclaimer to any advice or comment I make;
Quote:
Originally Posted by CroSsFiRe2009 View Post
I'm a self certified whizbang repair technician with 20 years of professional bullshit so I don't know what I'm talking about
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 8, 2018, 02:26 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 8,718

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Lysrin View Post
I had an Anker one
Anker might replace it for free if you reach out to them.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 8, 2018, 06:09 PM
Lysrin's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2014
Location: Nova Scotia
Posts: 2,942

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Sagath View Post
I've got a TP link UH720 powered 7 port + 2 fast charge plugins. It's a beast.

https://www.amazon.ca/TP-Link-UH720-...dp/B00SCX6I8A/
Ah that is a nice one! Thanks Sagath. Didn't realise TP made them. There is so much stuff on Amazon and the like these days it is hard to weed through and find the good stuff.

Quote:
Originally Posted by JD View Post
Anker might replace it for free if you reach out to them.
I didn't think of that only because it is about a $40ish item and I wasn't sure it was worth the effort. But worth a try I suppose. If it means shipping the unit back and all that I might not bother but worth seeing what they say.
__________________
i7 8700K @ 4.8GHz (Swiftech H220) | ASUS Maximus X Code | 32GB Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 | ASUS ROG GTX 1080 Ti Strix OC ver. | EX920 512GB, MX100 512GB, MX300 2TB | EVGA Supernova 850W G2 | Meshify C | Mayflower Electronics O2+ODAC, USB sound for mic, Sennheiser PC360 SE | Acer Predator X34, BenQ 21.5" | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 26, 2018, 02:19 PM
Lysrin's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2014
Location: Nova Scotia
Posts: 2,942

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Sagath View Post
I've got a TP link UH720 powered 7 port + 2 fast charge plugins. It's a beast.

https://www.amazon.ca/TP-Link-UH720-...dp/B00SCX6I8A/
Follow up on this, checked with Anker, out of the warranty period. So no help from them, but since it is out of warranty that's cool. Quick and responsive support though, so points to them for that at least.

Purchased the TP-Link one and set it up today! Order has been restored to my desk Thanks for the recommendation Sagath! It's a nice little unit.
__________________
i7 8700K @ 4.8GHz (Swiftech H220) | ASUS Maximus X Code | 32GB Corsair Vengeance RGB Pro DDR4-3200 | ASUS ROG GTX 1080 Ti Strix OC ver. | EX920 512GB, MX100 512GB, MX300 2TB | EVGA Supernova 850W G2 | Meshify C | Mayflower Electronics O2+ODAC, USB sound for mic, Sennheiser PC360 SE | Acer Predator X34, BenQ 21.5" | Windows 10 Pro
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 26, 2018, 08:12 PM
Sagath's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Edmonton, AB
Posts: 3,894

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Lysrin View Post
Follow up on this, checked with Anker, out of the warranty period. So no help from them, but since it is out of warranty that's cool. Quick and responsive support though, so points to them for that at least.

Purchased the TP-Link one and set it up today! Order has been restored to my desk Thanks for the recommendation Sagath! It's a nice little unit.




My workstation, and all of my coworkers are using them now too. Zero complaints.
__________________
My Disclaimer to any advice or comment I make;
Quote:
Originally Posted by CroSsFiRe2009 View Post
I'm a self certified whizbang repair technician with 20 years of professional bullshit so I don't know what I'm talking about
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 26, 2018, 10:32 PM
Allstar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Chilliwack...Time Is Just A Rubber Band....
Posts: 635
Default

Thanks to Lysrin. Always like the followups....
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
SSD Failure v 2.0 BrainEater Troubleshooting 18 May 25, 2013 04:17 PM
SSD failure? schweppes Troubleshooting 6 May 2, 2013 06:24 AM
Possible PSU failure? PerryC Troubleshooting 8 February 26, 2012 12:37 PM
SSD failure? TimTheEnchanter Troubleshooting 18 April 27, 2011 04:35 PM
HDD failure or Motherboard failure? Polygon Troubleshooting 3 December 4, 2010 09:48 PM