Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 18, 2017, 05:04 PM
Trial Member
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 1
Exclamation Asus z270 tuf mark 1 not detecting bootable ssds

Hi everyone, I just made a huge upgrade to my PC, and I'm having ta problem that I hope you can help me with.

I upgrade my,
Processor: Intel 4970K -> Intel 7700K
RAM: Corsair Dominators 16GB -> G.Skill 32GB Tridentz
Motherboard: Asus sabertooth x79 -> Asus z270 tuf mark 1

I keep the same storage though
2 Samsung 840 Pro ssd
1 WD HHD

The problem is that the two ssds were on RAID 0, and the new motherboard is refusing to detect them as a bootable drive, but it detects them as two drives in RAID 0

https://www.dropbox.com/s/cijkt8ytdh...%20AM.jpg?dl=0

https://www.dropbox.com/preview/Phot...?role=personal

Can you please help me with fixing this. :(

Last edited by Aldosari_95; July 18, 2017 at 07:45 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 19, 2017, 02:58 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 4,011
Default

have the current firmware for SSD also motherboard drivers
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 24, 2017, 03:55 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2017
Posts: 26
Default

I had a similar issue with my mark 2, bios update fixed
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Asus Z270F or ASRock Z270 Taichi? Ghettochild_2600 CPU's and Motherboards 0 May 24, 2017 11:40 PM
ASUS Z270E vs msi z270 gaming pro carbon GerardoGarcia CPU's and Motherboards 1 March 31, 2017 03:25 PM
Bootable RAID 0 with SSDs MARSTG Storage 9 September 5, 2015 01:55 PM