Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old June 25, 2017, 09:12 PM
MVP
 
Join Date: Aug 2009
Location: Edmonton Ab
Posts: 476

My System Specs

Default GTX 970 SLI Greyed out

Hey guys,im trying to put a 2nd GTX 970 into a friends computer here and we're having alot of problems getting the damn thing to work.

Windows 7 x64
EVGA GTX 970 SSC X2
Asus ROG Maximus VII Formula
I7 4790K

I have reinstalled the cards seperatley, run CCleaner,

Card1 install-restart-install card2-restart-install SLI bridge-restart

And the diffrentsliauto 1.7 fails to install the driver as well.
Attached Images
   
__________________
Death to Apple
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old June 26, 2017, 04:46 AM
Lysrin's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2014
Location: Nova Scotia
Posts: 2,943

My System Specs

Default

Shot in the dark but does a single 970 work one at a time in both the PCI slots you are planning to use? Just curious if the issue could be a bad PCI slot? May not be it considering is seems to see the two cards.

But what about the SLI bridge? Do you have another one to try? Maybe it's a bad bridge if the cards are both showing up but having them connected via the bridge is not.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old June 26, 2017, 06:59 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 4,011
Default

first the card's same manufacture and model

with power off flip the sli bridge

other same what lysrin said check slots and update drivers for motherboard chipset

also look at the slots for a bent pin
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Vcore greyed out ... DRZDuke CPU's and Motherboards 1 July 5, 2010 12:07 PM