Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 13, 2017, 07:00 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunshine coast, BC
Posts: 848
Default (Appears Solved) PC starting by itself.

The x4 965BE pc has started turning on by itself after I've shut it down.

This started after Teksavvy cable was down for the day in BC this past Saturday 11th.

Win 10 64bit, any ideas?

Ps, I've already turned wake on lan off in bios about a year ago when I first got the motherboard.

Edit, it seams that for whatever reason magic packet and pattern disabled stopped whatever signal from the network from turning the PC on anymore, so it's basically fixed.
__________________
Gaming FX 8350 4.4GHZ / Tuniq Tower 120/ MSI GTX 1070 Armor / G Skill 32GB / S12D 850w/ GA 990FXA-UD3 /SSD 240GB , WD1TB FALS, 3TB Toshiba / Dell IPS 1920x1080/ Win 10 64
Daily Use FX8350 Stock GHZ/GA 970 Gaming/ Rx 580 8GB /EA750w/4x4GB ram/Win 10 64 and 24TB of hdds

Last edited by upcoast604; March 15, 2017 at 10:07 AM. Reason: Solved
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 13, 2017, 07:22 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 4,018
Default

bad driver or faulty start switch
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 13, 2017, 09:03 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2008
Location: Sunshine coast, BC
Posts: 848
Default

I just tried disabling magic packets and pattern match, see what happens tonight.

Shut Down Wake Up is enabled would it be bad to disable it?

I think if the switch was bad it would be firing up asap not 20-30 min later, I'll have to start timing it because it's just too coincidental with the whole teksavvy ordeal this week end.
Attached Images
 
__________________
Gaming FX 8350 4.4GHZ / Tuniq Tower 120/ MSI GTX 1070 Armor / G Skill 32GB / S12D 850w/ GA 990FXA-UD3 /SSD 240GB , WD1TB FALS, 3TB Toshiba / Dell IPS 1920x1080/ Win 10 64
Daily Use FX8350 Stock GHZ/GA 970 Gaming/ Rx 580 8GB /EA750w/4x4GB ram/Win 10 64 and 24TB of hdds
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 13, 2017, 10:07 PM
ZZLEE's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: KANATA
Posts: 2,434

My System Specs

Default

Switch on power supply til its sorted.

Sounds suspishes of a hack.

Edit: Look up "Glasswire" real interesting software.
__________________
"EVGA hunted down the last dozen or so expats living in Karachi." SKY
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Starting a business DyStarz Off Topic 10 March 17, 2012 09:06 AM
Korean War starting AGAIN? Kommie986 Off Topic 99 November 30, 2010 07:12 PM
Starting ALL over Malam Troubleshooting 19 November 6, 2010 07:30 PM
Starting Έρεβος Safearus Case Mods, Worklog & Gallery 12 September 17, 2009 02:01 PM
starting HTPC david17 HTPC Systems & Software 13 January 4, 2008 04:13 PM