Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 10, 2016, 04:54 PM
Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 8
Default usb problems

Hi
Last few months I've starting having problems with what I thought a failing mouse.
I bought a new mouse was all fine for a week then booted up into windows and no mouse again, sometimes it boots ok sometimes not.
my specs are
asus rampage 2,
i7 920
6gb corsair ram
msi gtx770
ssd Samsung evo 850
1tb western digital caviar green
pioneer sata dvd drive
corsair hx850
Not sure what to check apart from what I've done cables, changing usb port etc , could this be a motherboard problem
nothing is overclocked
Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 10, 2016, 05:32 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,257
Default

Disconnect all case USB cables, not remove the devices, I mean litterally disconnect the headers between the case USB and motherboard. If you still having issues, then I would try a reset the BIOS and then a USB card.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 10, 2016, 05:41 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 17,948

My System Specs

Default

Do you have another PC to test the mouse (ice) on? Have you tried re-installing the chipset drivers?
__________________
ASUS ROG Strix Z370-G Gaming (WiFi AC) / i7 8700K / 2X 8G XPG Spectrix D40 (3000) / XFX XTR 750 / ASUS Strix GTX 1070ti
Lian-Li PC-011 Air (RGB) / Custom WC / Intel 730 Series 480GB SSD / Intel 760p 512GB NVMe / ASUS SWIFT PG279Q
Dell Optiplex 3020 / Intel Core i3 i3-4160 / EVGA GT 1030 SC / 6GB DDR3 / Samsung 850 EVO 500GB SSD/ Samsung 27" 1080p (Curved)
Dell G3 - i5 8300H / HP EX920 512GB NVME / 2X8GB HyperX Impact / 1TB SSHD / GTX 1050ti / N156HHE-GA1 120HZ Screen
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 10, 2016, 08:59 PM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 4,018
Default

using keyboard to navigate

look in device manager for any ! yellow

other is Intel® 82801JB I/O Controller Driver

Last edited by KaptCrunch; January 10, 2016 at 09:10 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 11, 2016, 12:58 PM
Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 8
Default

Thanks for the replies, I will go through each 1 then test over the next few days
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 30, 2016, 01:25 PM
Rookie
 
Join Date: Mar 2012
Posts: 8
Default

Ok a little update
I tried all the fixes recommended earlier and my problems now seems to have gone
thanks to all that posted possible solutions
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTX 690 Fps Problems SighSauce Video Cards 20 September 9, 2012 10:25 AM
Pc on tv problems. kyle_L Troubleshooting 3 December 4, 2010 08:37 PM
ATI wu problems Shredder HardwareCanucks F@H Team 0 January 28, 2010 09:03 AM
LCD problems Kilauea Mobile Computing 4 July 24, 2008 06:57 AM
new pc problems... tzetsin Troubleshooting 12 May 17, 2008 08:17 AM