Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 8, 2010, 01:16 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 41
Default acessing modem?

I'm using a speedstream 4200 modem, and I want to access the setup function thing to make it automatically connect.

I've tried, these 2 IP's :192.168.254.254 and 10.0.0.138, tried plugging straight into the modem (take out the router in the chain) tried accessing it via USB, but nothing seems to work, Bell was no help at all either.. any Idea's? thanks!
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 8, 2010, 02:11 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,691
Default

im not too familiar with that unit. if it has such functions,look up an online manual. but itsa good idea to keep the router in the chain for the firewall,and such.

usually you dont need the ip of the modem, just create a dsl connection in linux or windows and off you go, if everything is fine.


Bell: Efficient Networks SpeedStream 4200 modem
Configure the modem
  1. Ensure that the modem is connected to the computer.
  2. Click the Start button, then click Internet Explorer.
  3. Type the following address in the Address box at the top of the Internet Explorer window: 192.168.2.1.
  4. On the page that appears, click Setup on the left.
  5. Type the Sympatico user ID and access password and click the Save Settings button.



Bell: Configuring the modemís built-in connection software
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 8, 2010, 03:28 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 17,543

My System Specs

Default

Another benefit to using a router to connect to the modem is that most have a "keep pppoe connection active" function which will prevent the modem from going offline during idle use times.
__________________
ASUS ROG Strix Z370-G Gaming (WiFi AC) / i7 8700K / 2X 8G XPG Spectrix D40 (3000) / XFX XTR 750 / ASUS Strix GTX 1070ti
AZZA Titan 240 / Custom WC / Intel 730 Series 480GB SSD / Intel 760p 512GB NVMe / Seagate Barracuda 1TB / ASUS SWIFT PG279Q

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 1X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / Uncased 256GB Sandisk Z400S SSD / Mini-Box M350 / 24" Westinghouse L2410NM
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 8, 2010, 03:50 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,691
Default

that and never bother with usb. ever. plug the port, leave the sticker on, furget 'bout it mkaay? :)
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
need modem rapmaster Networking 2 December 27, 2009 09:20 PM
New Modem Zmanno999 Networking 3 November 17, 2009 01:54 PM
[WTB] modem/router omgwtf Buy/Sell & Trade 1 April 20, 2009 02:48 PM
[WTB] DSL Modem elec999 Buy/Sell & Trade 2 January 22, 2009 07:25 PM
send fax via modem? phil3_66666 Networking 3 October 1, 2008 06:24 AM