Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Power Supplies

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old January 7, 2019, 07:44 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 6,358

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Gman109 View Post
Both of my 9900k are running 5.0 and I've stressed the crap out of them. Haven't tried 5.1 or 5.2 yet, after having a MB die 48 hours in on the first build I didn't feel like screwing around until I knew both systems were super stable. This week maybe. I too had BSOD but it was my Asus z390 MB that crapped out, not an O/C related issue (yet).



Running VR Link with 2 2080ti Zotac in one system and a single EVGA 2080ti in the other. Haven't checked on the power consumption, I will tonight and post later, running eVGA 1300 PSUs in both boxes.

Thanks for the info....but was chatting with a guy at OCN and he was running Cinebench and Heaven simultaneously ...so both CPU and his 1080Ti fully loaded and around 650W....so another 1080Ti maybe 925W Im thinking absolute peak...throw in 15 Fans..water pump...Drives maybe 1050W total...


...BUT..that got me thinking..thats loading everything 100%.....never gaming would I load my CPU 100% + both 1080's .....so fair to say (going to guestimate)..gaming full load maybe 800W - 875W Max....


Please keep me posted on your Power Draw with 9900K OC to 5-5.1 Ghz and the 2080Ti SLi arrangements



What happened to the Asus Board ? What symptoms?
__________________

Firestrike Extreme: 23.772K
https://www.3dmark.com/fs/17562471
Timespy: 18.613K
MARK 11: 40.185K
https://www.3dmark.com/3dm11/13079691



.
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old January 7, 2019, 09:22 PM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 100
Default

Yes, G2 evga 1300 in both, one has been running since 2016, the other was nib until I put it in my first 9900k build a couple months back.


I'm using the 4 space NV link bridge right now, I have the 3 space one as well but it isn't in use.


Posted about the Asus board here somewhere else, I forget where without searching. MB was odd out of the box, several of the SATA ports wouldn't work with my Samsung SSD plugged in, and the M.2 slots were finicky as well. Then it just went blue screen on day 2 after running fine. Trouble shot every component over a day of swearing, and got it down to the MB, the only thing I didn't have an extra of for the z390 build at the time. Only board I could find locally was an Asrock Taichi, and used that, and it's worked fine since. Asus still hasn't gotten back to me with what failed yet, as it was over the holidays I sent it in.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old January 7, 2019, 11:34 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 6,358

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Gman109 View Post
Yes, G2 evga 1300 in both, one has been running since 2016, the other was nib until I put it in my first 9900k build a couple months back.


I'm using the 4 space NV link bridge right now, I have the 3 space one as well but it isn't in use.


Posted about the Asus board here somewhere else, I forget where without searching. MB was odd out of the box, several of the SATA ports wouldn't work with my Samsung SSD plugged in, and the M.2 slots were finicky as well. Then it just went blue screen on day 2 after running fine. Trouble shot every component over a day of swearing, and got it down to the MB, the only thing I didn't have an extra of for the z390 build at the time. Only board I could find locally was an Asrock Taichi, and used that, and it's worked fine since. Asus still hasn't gotten back to me with what failed yet, as it was over the holidays I sent it in.

Yeah bummer it happens...my 1st RIVE had 2 borked DIMM Slots new out of the box a number of years ago......before that an Evga X58 Vanilla Mobo has brutal Cold boot issues.......buy enough hardware your bound to get duds....so far this recent build has been ok......keep me posted how you make out OC'ing that 9900K......
Have you got Water Blocks on the 2080Ti's ? .....How have they been ....no issues?
__________________

Firestrike Extreme: 23.772K
https://www.3dmark.com/fs/17562471
Timespy: 18.613K
MARK 11: 40.185K
https://www.3dmark.com/3dm11/13079691



.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old January 8, 2019, 02:41 AM
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2012
Posts: 100
Default

My blocks are still backordered, but I do plan on doing a full water loop on the NVlink system, and I have a bunch of the gear ready to go minus the gpu water blocks.



I tried pushing the 9900ks to 5.2, both were a no go after some testing, will see on 5.1 on my #1 box, it's still going strong on 5.1 right now, so maybe I got lucky with it, time will tell though once the stress test and then a few days of gaming with it are done. I know a few guys in the DCS community that are running 5.1 on standard AIO cooling (X62 on the 5.1 primary until the custom h20 loop is built and running), same with the other box on 5.0. Maybe the PC gods will give me a break after kicking me in the balls on a $400 MB being pretty much DOA.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old January 8, 2019, 08:25 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 2,725

My System Specs

Default

I am running a 9900k on a 650w PSU with one power header at 5ghz no problem. It's not the PSU unless it's somehow faulty. You'll probably need to play with the ram settings to resolve the crashing at 5.2ghz.
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old January 8, 2019, 12:33 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 6,358

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by clshades View Post
I am running a 9900k on a 650w PSU with one power header at 5ghz no problem. It's not the PSU unless it's somehow faulty. You'll probably need to play with the ram settings to resolve the crashing at 5.2ghz.

Thats still with just 1 CPU 8 Pin plugged into the Board Shades ?
__________________

Firestrike Extreme: 23.772K
https://www.3dmark.com/fs/17562471
Timespy: 18.613K
MARK 11: 40.185K
https://www.3dmark.com/3dm11/13079691



.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
F@H & Power Consumption. Look no further. lowfat HardwareCanucks F@H Team 31 September 26, 2011 05:41 AM
GTS 250 power consumption sli DrPepper Video Cards 7 August 4, 2010 01:49 PM
CPU Overclocking vs. Power Consumption burebista CPU's and Motherboards 2 April 13, 2010 08:26 PM
I DID IT!!!! Serious power consumption SKYMTL Power Supplies 10 February 16, 2008 07:16 PM
F@H vs. Power Consumption cujo HardwareCanucks F@H Team 14 August 8, 2007 07:32 AM