Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #81 (permalink)  
Old December 4, 2018, 12:15 AM
Allstar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Chilliwack...Time Is Just A Rubber Band....
Posts: 550
Default

Quote:
Originally Posted by Dead Things View Post
So here's my predicament. There are no XP drivers for the 390X. And I can't seem to get 3DM01 to run at all on Windows 7 x86 or x64. Anybody know a workaround for this?

Hmm...the Properties/Compatibility Mode/Windows XP(Service Pack 3) is not working for you? It's running fine on this old Win 7 64 laptop.
Reply With Quote
  #82 (permalink)  
Old December 4, 2018, 07:20 AM
Johan45's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2015
Location: South of Woodstock Ontario.
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by Dead Things View Post
So here's my predicament. There are no XP drivers for the 390X. And I can't seem to get 3DM01 to run at all on Windows 7 x86 or x64. Anybody know a workaround for this?
Are you getting any kind of error? If you're on AM4 could be a missing Win7 security update. I had issues with different things in Win7 because of the new BIOS for (spec,melt) I have the KB number at home but you'll have to wait a few hours for that.

Subbing the CB15 from the comp site did work so it's up now

@Deadthings here's the KB number hope it helps KB3033929
__________________
Not sure if that's my wife's cooking or if I'm overclocking too much.

Last edited by Johan45; December 4, 2018 at 02:27 PM.
Reply With Quote
  #83 (permalink)  
Old December 4, 2018, 09:34 AM
Cptn Vortex's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver
Posts: 4,104
Default

Good news and Bad news... Good news is I just got a P5Q Premium, 8GB HyperX DDR2 and a Q9550 setup. The Bad news is I don't think I am going to have any free time until mid January!
__________________
The Vortex H20

Coolermaster ATCS 840 w Window panel
Asus X99-E WS/USB 3.0
i7-5820K @4.2GHZ
RTX 2070
4x4GB Corsair LPX 2666MHZ
OCZ Z-Series GOLD 850W
960GB ADATA SX8200 NVME
HP OMEN 32 1440p 75hz

Benq W1070 Pojector.

Watercooling:
EK Supreme HF, MCR320+Gelid Silent 12 Push/Pull, DD Pump, EK Multioption 100ml Res, EK Coolstream XT 220 RAD Gelid Wings Push/Pull.
Reply With Quote
  #84 (permalink)  
Old December 4, 2018, 06:44 PM
Dead Things's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Centre of the Universe
Posts: 1,991

My System Specs

Default

Yeah - no errors at all. Screen seems to very briefly flicker after launching, but then nothing. And according to Task Manager, it's running. Will try the update you suggested, even though this is AM3. Thanks Johan45!
__________________
Think you can overclock? Then show us what you got!
Join the Hardware Canucks Overclocking team today!

Follow my benching, folding, mining and miscellaneous shenanigans @dt_oc
Reply With Quote
  #85 (permalink)  
Old December 5, 2018, 11:27 AM
Johan45's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2015
Location: South of Woodstock Ontario.
Posts: 198
Default

Hope it helps DT. I have had weird issues with most of the older 3DM stuff. Sometimes I can work around sometimes I can't. Two other big hitters I have found are .net and DX versions

Got a few subs in and sheet updated. They're not as good as I hoped but might freeze this thing before the end of the month. Those 16 cores get hot with very little voltage

Johan45`s 3DMark - Time Spy score: 6399 marks with a GeForce GTX 980 Ti
Johan45`s SuperPi - 32M score: 8min 22sec 430ms with a Ryzen Threadripper 1950X
Johan45`s HWBOT x265 Benchmark - 4k score: 21.11 fps with a Ryzen Threadripper 1950X
Johan45`s Cinebench - R15 score: 3749 cb with a Ryzen Threadripper 1950X
__________________
Not sure if that's my wife's cooking or if I'm overclocking too much.

Last edited by Johan45; December 5, 2018 at 04:24 PM.
Reply With Quote
  #86 (permalink)  
Old December 6, 2018, 01:21 AM
Dead Things's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Centre of the Universe
Posts: 1,991

My System Specs

Default

Yeah - no dice. Thanks, though! Screw it - just gonna toss in a 7970 and run XP.
__________________
Think you can overclock? Then show us what you got!
Join the Hardware Canucks Overclocking team today!

Follow my benching, folding, mining and miscellaneous shenanigans @dt_oc
Reply With Quote
  #87 (permalink)  
Old December 6, 2018, 07:16 AM
Johan45's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2015
Location: South of Woodstock Ontario.
Posts: 198
Default

It'l likely score just as well, really depends on CPU speed.
Checked the bot this morning we're still 4th but gaining now only 30 pts behind Australia and 40 pts would put us up in second.
Went through and added the oddballs to our SS
X265 need 5 more
CB15 need 4 more
Ref Clk need 2 more
Spi AMD 1 more actually in first
GPUPi single core AMD need 2 more
3D05 2xGPU need 3 more
3D01 need 3 more
GPUPi AMD GPU need 4 more
Night Raid IGP need 3 more
TimeSpy need 3 more
__________________
Not sure if that's my wife's cooking or if I'm overclocking too much.
Reply With Quote
  #88 (permalink)  
Old December 8, 2018, 08:04 AM
Johan45's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2015
Location: South of Woodstock Ontario.
Posts: 198
Default

Quote:
Originally Posted by Dead Things View Post
Yeah - no dice. Thanks, though! Screw it - just gonna toss in a 7970 and run XP.
Think I have the answer to your 3D01 problem. I ran into the same thing, then remembered having issues in the past with older benches PCMark in particular the grammar test which wouldn't run if there was more than one core available.
So I installed process lasso and set the affinity for 3D01 to one core and BOOM there it went.
Johan45`s 3DMark2001 SE score: 73202 marks with a Radeon RX Vega 64
__________________
Not sure if that's my wife's cooking or if I'm overclocking too much.
Reply With Quote
  #89 (permalink)  
Old December 8, 2018, 12:32 PM
Dead Things's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Centre of the Universe
Posts: 1,991

My System Specs

Default

Huh! Yeah, I remember that from PCM04. Alas, I've already switched the rig over to XP / 7970, so I'll just go with that! lol
__________________
Think you can overclock? Then show us what you got!
Join the Hardware Canucks Overclocking team today!

Follow my benching, folding, mining and miscellaneous shenanigans @dt_oc
Reply With Quote
  #90 (permalink)  
Old December 8, 2018, 10:42 PM
Allstar
 
Join Date: Dec 2012
Location: Chilliwack...Time Is Just A Rubber Band....
Posts: 550
Default

So.....is this an AMD thing? After some reflection, I realized I've never run Win 7 on AMD. That said, I've not had much problem running 3DM2001SE on Intel in 7.


Guess I should load up 7 and try it, but I don't have AMD with more than 2 cores.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2018 HWBOT Team Cup, Aug. 5 to Oct. 31 Dead Things Overclocking, Tweaking and Benchmarking 70 October 31, 2018 12:20 PM
E3 2018 news ahs89 Gaming 22 June 25, 2018 07:51 AM
Fresh Build for 2018! Sagath New Builds 2 December 27, 2017 11:11 AM
Country Cup 2012 - Do your Country Proud! Rasparthe Overclocking, Tweaking and Benchmarking 145 January 4, 2013 03:16 PM