Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Overclocking, Tweaking and Benchmarking

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old January 29, 2008, 03:07 PM
BALISTX's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2007
Location: Ottawa, ON
Posts: 2,063
Default

My OCZ Plat before wouldn't go past 405.
__________________
Heatware
HWBOT
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old January 29, 2008, 03:36 PM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2007
Location: st-cyrille de wendover
Posts: 65
Default

first it was the same for me but i found a way to get it to 420mhz but over that no tests passes.
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old February 13, 2008, 04:20 PM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2007
Location: st-cyrille de wendover
Posts: 65
Default

can my p5kc be the problem? because i've tried to OC my crucial ballistix with my mushkin to 960mhz (ratio 5:6) and i got errors on memtest86+ than i have tried with my mushkin only and at 960mhz(ratio 5:6) i got errors too(i've put my vram to 2.4 and the timing at 5-5-5-15). Do i need to increase the vcore when i test my ram at higher frequencies with memtest86+. I've been told that the p5kc board is a good board but not a really good one for OC, is it true? is it worth it to buy a new mobo like the gigabyte p35-ds3l and try to get a better oc from my 6750 (3.2ghz on my p5kc)?
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old February 14, 2008, 08:56 AM
Mr. Cipher's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Oct 2007
Location: London (UK)
Posts: 458
Default

Quote:
Originally Posted by djnocide View Post
i've decided to change for mushkin hp (XP cost a little too much for me right now). Is it a good choice? (ocz reaper or corsair xms2 are my other choices)
My reapers (PC2-6400) run at 4-4-4-12 @ 2.1v, 850mhz without an issue. Any faster and they get really cranky, and my system won't boot when I push much higher than 900mhz. I am pretty disappointed to be honest with you (and I bought them because the reviews I read were so positive as well).
__________________
i7 Red
EVGA X58 Classy | i7 920 D0 | Megahalems w. 1 noctua push| Mushkin Redline | Radeon HD 6870 | 2x640 WD Black | Corsair HX1000 | HAF 932 | Asus 26" LCD

C2Q Blue
Gigabyte EP45-UD3p | Q8400 @ 2.66ghz | Thermalright Ultra 120 Extreme w. Scythe | Mushkin Redline PC2-8000 5-5-5-15-2T @ 400mhz |
BFG GTX 295 | 1.32TB WD HDDs | Corsair HX 620 W | Antec 900 | Acer 20" LCD
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old February 14, 2008, 03:16 PM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2007
Location: st-cyrille de wendover
Posts: 65
Default

i find it weird that 2 set of ram (crucial ballistix tracer and mushkin hp) can go as high as review say (from the mobo and from the ram) so i'm wondering if i'm very unlucky with my ram or the mobo just suck.
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old March 29, 2008, 06:45 AM
Rookie
 
Join Date: Mar 2008
Location: Toronto
Posts: 9
Default

Quote:
Originally Posted by BALISTX View Post
My OCZ Plat before wouldn't go past 405.
Hi, I have the plats rev 2 and haven't tried pushing it past 400 yet. Did you try relaxing the timings and putting the full volts?
__________________
Intel E6750 C2D
400x8 (3.2GHz) 32C idle/58C Load 1.31 V stock HSF | Gigabyte DS3R Rev 1 bios F11 | OCZ XTC Rev 2 @4-4-4-15 | Antec Sonata 3 500W | Palit 8800GT driver v.169.21 | WD 500GB | 22" 226BW | Logitech x-540 5.1
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old March 29, 2008, 08:24 AM
vinister's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2008
Location: Vancouver
Posts: 297
Default

Wow I have 2 x 2gb OCZ platinum, rated at ddr-800 and it does ddr-950 with no problems at all.

djnocide it sounds like you should have spent a bit more $$ on a faster cpu. Nothing wrong with 3.3ghz, its more than enough if you have some good video card(s)
__________________
Mobo: DFI 790X-M2R
Proc: AMD PHENOM X3 720
Ram: OCZ Platinum 2X 2GB @ 1066
VIDEO: 3 x Visiontek HD3870
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stuck on my 1st build Mr. Cipher Troubleshooting 9 November 2, 2007 01:36 PM
Need some help , stuck at 2.77 on e6400 bushwickbill Overclocking, Tweaking and Benchmarking 6 July 22, 2007 06:55 PM