Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 7, 2017, 09:15 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 17,791

My System Specs

Default W10 - Change default language?

Is it as simple to change from English to French as the online guides make it look?

Looks like it's just a simple change in the regional settings.
__________________
ASUS ROG Strix Z370-G Gaming (WiFi AC) / i7 8700K / 2X 8G XPG Spectrix D40 (3000) / XFX XTR 750 / ASUS Strix GTX 1070ti
AZZA Titan 240 / Custom WC / Intel 730 Series 480GB SSD / Intel 760p 512GB NVMe / Seagate Barracuda 1TB / ASUS SWIFT PG279Q
Dell Optiplex 3020 / Intel Core i3 i3-4160 / EVGA GT 1030 SC / 6GB DDR3 / Samsung 850 EVO 500GB SSD/ Samsung 27" 1080p (Curved)
Dell G3 - i5 8300H / HP EX920 512GB NVME / 2X8GB HyperX Impact / 1TB SSHD / GTX 1050ti / N156HHE-GA1 120HZ Monitor
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 7, 2017, 11:06 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 17,791

My System Specs

Default

Wasn't quite as simple as changing the regional settings but it wasn't all that hard to do.

The regional/language settings changed the program/app names but didn't change the system dialogue language. That required installing the language pack from control panel (the same option might be available from the regional settings area, but I did it from control panel).

So you can chalk up another "win" for Windows 10. Pretty sure you had to do a complete re-install of windows 7 to change the default language.
__________________
ASUS ROG Strix Z370-G Gaming (WiFi AC) / i7 8700K / 2X 8G XPG Spectrix D40 (3000) / XFX XTR 750 / ASUS Strix GTX 1070ti
AZZA Titan 240 / Custom WC / Intel 730 Series 480GB SSD / Intel 760p 512GB NVMe / Seagate Barracuda 1TB / ASUS SWIFT PG279Q
Dell Optiplex 3020 / Intel Core i3 i3-4160 / EVGA GT 1030 SC / 6GB DDR3 / Samsung 850 EVO 500GB SSD/ Samsung 27" 1080p (Curved)
Dell G3 - i5 8300H / HP EX920 512GB NVME / 2X8GB HyperX Impact / 1TB SSHD / GTX 1050ti / N156HHE-GA1 120HZ Monitor

Last edited by sswilson; August 7, 2017 at 12:01 PM.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 9, 2017, 11:30 AM
Nutty's Avatar
Trial Member
 
Join Date: Aug 2017
Location: Schiedam Netherlands
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
Wasn't quite as simple as changing the regional settings but it wasn't all that hard to do.

The regional/language settings changed the program/app names but didn't change the system dialogue language. That required installing the language pack from control panel (the same option might be available from the regional settings area, but I did it from control panel).

So you can chalk up another "win" for Windows 10. Pretty sure you had to do a complete re-install of windows 7 to change the default language.

No,you just had to dl a languagepack,just like win10
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Can you change the default install location (program files) draemn O/S's, Drivers & General Software 3 November 9, 2015 01:55 PM
Windows 8 Default Theme fortkentdad O/S's, Drivers & General Software 9 January 13, 2013 07:57 PM
Change Default File Partition For Installing 32-Bit Files on Windows 7 icu222much O/S's, Drivers & General Software 1 December 24, 2012 09:21 PM
Had to OC my ram to get what its default timings were supposed to be... Valamyr RAM 4 August 29, 2011 04:08 PM
DLink DI-524 Language Change Joker Troubleshooting 1 January 3, 2008 03:17 AM