Go Back   Hardware Canucks > SOFTWARE > O/S's, Drivers & General Software

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 20, 2009, 09:16 AM
FreeKnight's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,774

My System Specs

Default vista and oczvetex ssd issues

Hey everyone,

I'm having a bit of an issue with my vista install. I made a 20 gb patition when I installed vistaa 64 on the ssd. But it won't recognize the rest of the drive in windows unless I format it. But you're ot ssupposed to format an ssd right? What do I do? Its recognized in the bios and the 20gb section works just fine....
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 20, 2009, 11:11 AM
Full Speed's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Paradise, Newfoundland
Posts: 832

My System Specs

Default

You can format them. You're not supposed to defragment them if that's what you're thinking about.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 20, 2009, 11:15 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,968

My System Specs

Default

check in the device manager
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 20, 2009, 11:23 AM
Full Speed's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jul 2009
Location: Paradise, Newfoundland
Posts: 832

My System Specs

Default

I believe he found it in device manager, he just doesn't know if he should format it so he can partition it or not.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 20, 2009, 11:32 AM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,968

My System Specs

Default

initialize disk and format that's what i would do. and then use partition ha ha
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old July 20, 2009, 07:22 PM
FreeKnight's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jul 2009
Location: Edmonton, AB
Posts: 1,774

My System Specs

Default

Lol, I knew I was making a stupid mistake somewhere, forgot it was 'no defrag' not 'no format'. Everything is working great and I'll post pics of the new build asap.

Thanks again everyone.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old July 20, 2009, 07:35 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,968

My System Specs

Default

good news great to hear
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Bootup Issues?!?!? HELP!!! CasheKicker Troubleshooting 16 April 5, 2009 08:36 PM
The Lite-On SATA Blu-Ray drive has known issues with Vista x64. Misoprostol Storage 1 May 26, 2008 05:52 AM
e8400 issues enaberif CPU's and Motherboards 5 February 15, 2008 02:13 PM
reboot issues Jhayman Troubleshooting 7 January 23, 2008 06:00 AM
DailyTech reports that Microsoft issues comprehensive Vista patches to testers Supergrover Press Releases & Tech News 2 July 30, 2007 08:54 PM