Hardware Canucks

Hardware Canucks (http://www.hardwarecanucks.com/forum/)
-   Water Cooling (http://www.hardwarecanucks.com/forum/water-cooling/)
-   -   strange my idle temps is around 40 (http://www.hardwarecanucks.com/forum/water-cooling/60217-strange-my-idle-temps-around-40-a.html)

Shadowmeph March 16, 2013 09:55 AM

strange my idle temps is around 40
 
I am not sure what is going on but I was gaming a little bit yesterday when my system went all strange black screen I could see the mouse curse movin g around but that was it . after a few minutes of trying different things including ctl alt delete I ended up powering my system down with the power button. when my system was back up and running I looked at the idle temps and in is around 40 that is hot for my non OC watercooled system. I had 2 240 rads running in a single loop so I decided to pull it all apart make sure that there was no dust in the rads and then I put it back together with a single 240 rad and still am idling around 40 I might turn the pump up a bit to see if there is any real change but I am doubting it

KaptCrunch March 16, 2013 10:16 AM

mite be something running in background or air pocket in rad/s or water block

Shadowmeph March 16, 2013 11:41 AM

probably is I cranked up the pump to full and am going to start moving the case around in hopes that if there is any air pockets it will move into the reservoir

sswilson March 16, 2013 12:23 PM

Do you have a clear reservoir? Can you actually see water flowing?

Shadowmeph March 16, 2013 12:25 PM

sure do the water is moving fast with the pump on high

sswilson March 16, 2013 12:41 PM

I'm going to assume that you reseated the cpu block when you redid the loop.....

Not an accurate reading but have you had a look to see what voltages are being reported by a monitoring program? Maybe something has gone south with your PSU and it's feeding too much vcore to the proc.

clshades March 16, 2013 04:53 PM

Don't pump too fast dude you can melt the impellor very easy to do if you are running the pump @ 24v. You'll basically flash boil water right after the impellor in the low pressure zone. I'm guessing you might need to reseat the cpu and check the voltages.

lootbag March 17, 2013 07:13 AM

If there is nothing strange with air pockets or dust in radiators, I would check the waterblock mount contact with CPU and GPUs based on the symptoms you listed (high idle temp and black screen when gaming).
Could be bad CPU + waterblock contact, as well as overtightened waterblock to GPU.

Shadowmeph March 17, 2013 09:54 AM

well I left the pump at 4 ( out of 5) over night and the temperature seems to have dropped down to 36 but even that seems to be a high and to be honest I don't seem to remember what my normal temperatures are supposed to be hehe.

clshades March 17, 2013 04:49 PM

Are you overclocking? My 1090 idles at a couple degrees over ambiant but I run it at stock. I'd have to check again what the temps were but I think it was around 25 ish ambient 18-20 Celcius


All times are GMT -7. The time now is 03:00 PM.