Go Back   Hardware Canucks > CASES & COOLING > Water Cooling

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old January 13, 2012, 11:11 PM
Birk's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lethbridge, AB
Posts: 606

My System Specs

Default Just setup my first Custom Loop

Here it is, its leak testing right now


I'm pretty happy with how tight and tidy I was able to get the tubing.

Anything anyone can see I shoudl Correct?

Right now it runs in this order.

Rez -> Rad -> CPU -> GPU -> Rez
Attached Images
       
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old January 14, 2012, 06:05 AM
Babrbarossa's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: New Brunswick
Posts: 3,673

My System Specs

Default

Very nice - nothing wrong with that loop.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old January 14, 2012, 07:03 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,629

My System Specs

Default

Looks great!!!!

Welcome to the wild and (only if you don't use an algecide of some form) sometimes furry world of watercooling!!!!!!! ;)
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old January 14, 2012, 08:23 AM
Birk's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lethbridge, AB
Posts: 606

My System Specs

Default

I only ordered 6 feet of the UV Blue tube, i had read you should have at least 8-10 feet of tube. I only used like 4.5 feet including 1 wrong cut (that i used as a filler tube). It all went without a hitch and has been leak testing for 9 hours, im off to work so it'll be close to 20 hours leak tested before I'm home and ready to setup again. Not a drip so far!

Last edited by Birk; January 15, 2012 at 12:09 AM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old January 14, 2012, 01:00 PM
Silent_Avenger's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Nov 2011
Location: Toronto
Posts: 472

My System Specs

Default

I think the 8-10 feet estimate is for covering those running like 3 rads and would have to have a ton of tubing. It does look nice and clean great work. Can't wait until I save up enough for my own loop now. :)
__________________
Main System //// Dedicated Folding PC 1 //// Dedicated Folding PC 2 //// Laptop

Youtube Channel: http://www.youtube.com/DarkDivinityPC

I fold for a cure. Team 213366 and 54196.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old January 15, 2012, 12:05 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2011
Location: Calgary
Posts: 1,423

My System Specs

Default

Nice loop man. Looks similar to mine. Only thing you might consider doing the next time you put it together is adding a drain port off the bottom of the vid card.
__________________
__________________________________________________ __________
"Lesson's cost money... good ones costs lots" -Tony Beets (gold rush)
__________________________________________________ __________
Mah Rig now
Mah Rig before
My stuff for sale.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old January 15, 2012, 12:48 PM
Birk's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lethbridge, AB
Posts: 606

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by clshades View Post
Nice loop man. Looks similar to mine. Only thing you might consider doing the next time you put it together is adding a drain port off the bottom of the vid card.

yea for sure, i forgot to pick up a proper end to do it with :( but that is 100% going to be in my next loop. I also plan to do away with the dual bay rez/pump combo and get a tube rez and put my D5 back on its stand.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 15, 2012, 01:54 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 77
Default

Looks good. I agree with the drainport, you will find it very nice to have when it comes to maintenance. A good site to design water cooling loops, very useful : eXtreme Flow Designer
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 15, 2012, 05:15 PM
Keywork's Avatar
Allstar
 
Join Date: Jun 2009
Location: Niagara
Posts: 604

My System Specs

Default

Looks good. How are temps with just the single 240 rad?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old January 15, 2012, 06:22 PM
Birk's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2011
Location: Lethbridge, AB
Posts: 606

My System Specs

Default

@ 4.5ghz with 1.35vcore i'm at ~30 idle and ~60 max load
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Deciding on a new Case & Custom Loop siegfx Water Cooling 16 January 3, 2012 10:37 AM
Getting new GPU blocks, Custom loop recommendation needed! siegfx Water Cooling 7 December 17, 2011 04:53 PM
custom or closed loop? help me decide which one is right for me. Pabz0r545 Water Cooling 15 November 3, 2011 04:45 PM
Custom watercooling setup Night Gyr Water Cooling 12 December 31, 2010 11:21 AM
120.1 Custom Loop vs Corsair H70 PriceMatch Water Cooling 16 December 26, 2010 05:31 PM