Go Back   Hardware Canucks > CASES & COOLING > Water Cooling

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 10, 2011, 07:52 AM
Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 24
Default Sounds of water bubbles

I swear I have been hearing the odd air bubble in my loop the last couple days. When I move my ear closer to my PC it stops. So I cant be 100% sure but Im 90% sure Im hearing air bubbles. I didnt have this issue with my old case. How long can bubbles really take to filter out? I have had my loop going for about 6 weeks now.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 10, 2011, 08:38 AM
Dazmode's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Oakville
Posts: 1,680
Default

Should be clean by now. Although it seems always some air get trapped in the loop. When i restart my my system I can hear something when pumps start spinning, but after that it is silent.
__________________
Venom Build: Caselabs SMH10, 3930k, 2x GTX680, MSI BigBangII, 8x Dominators, 2 x D5 , Quad Rad, Adaptec 7805, 4x WD Red, 2x Intel 510, Aquaero 5, 11x GT
Silent Sniper Build: Final Video, XSPC H1 Cube case, Supreme HF, 2xGTX470, GA G1 Sniper, Dominators, 2x Triple rad, Triebwerk Fans, 2x D5, Custom Sleeving
Orange Build: Final Video
HTPC Build: Final Video
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 10, 2011, 08:54 AM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

I've been doomed to run my loop for like 6-8 month with a bubble trapped in the pump. Never win against her. But most of the time she will go out one day.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 10, 2011, 09:43 AM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

How full is your reservoir? I found that when I filled by reservoir up to 90% the dripping noises went away.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 10, 2011, 10:54 AM
Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 24
Default

It is about 60% full. I have noticed the level drop a bit. Which was part of my conclusion about the bubbles. I'll try filling up the rez and see if that helps. It isnt a huge issue. Ive only noticed it a couple times.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 10, 2011, 11:54 AM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

yeah give it a shot. i find that in my reservior if it isn't full the water turbulance is too much and it starts wooshing around everywhere making dripping noises.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 10, 2011, 01:35 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

not supposed to drop too much too fast, usually if im not lazy i keep me rez's filled up almost to the brink, a bit extreme but works :p
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 11, 2011, 11:48 AM
Rookie
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 24
Default

It had been a couple weeks for my levels to drop. But, as an update. I filled my res up and sounds are gone. Very relieved. Ty for the tip!
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 12, 2011, 08:13 AM
mataribot's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2010
Posts: 77
Default

It is not possible to get all air out of your loop. If turn your computer off that air in your reservoir will always work it way into the loop. Once most of the air is out, I just leave my computer on 24/7 and I do not have much of an issue with it.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Buzzing sounds in headphones Kilauea Troubleshooting 6 October 12, 2010 09:08 PM
Sounds fine No display leland459 CPU's and Motherboards 3 September 14, 2010 12:51 PM
Sounds like a dying mobo Arinoth Troubleshooting 3 July 20, 2009 05:54 PM
Zounds, no sounds Dr_BenD_over Troubleshooting 2 December 10, 2008 03:10 PM
Beeping sounds - Something Amiss??? Bognostraglum Troubleshooting 2 May 4, 2007 07:19 AM