Go Back   Hardware Canucks > CASES & COOLING > Water Cooling

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 25, 2010, 12:20 PM
Pax Pax is offline
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Windsor, ON
Posts: 74
Default Replacement GTZ top?

I've got a Swiftech GTZ with a plastic top, and the threads are starting to get a little stripped on it, which causes some leaks. Right now I'm just putting teflon tape on, which seems to solve the problem, but it's only going to get worse with time.

Does anyone know if/where I could buy a new top for the GTZ? I checked out Dazmode's store, but couldn't find anything there, and same with NCIX.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 25, 2010, 01:07 PM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

I would try swiftech directly, but chances are slim, since they are no longer manufacturing the block. They moved on to the XT.
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 25, 2010, 01:35 PM
Pax Pax is offline
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Windsor, ON
Posts: 74
Default

Yeah...I'm doubtful that I'll be able to find one. Might see if I can pick a GTZ up of the BST. That or find another block for cheap.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 25, 2010, 02:02 PM
matsta31's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Montreal
Posts: 2,204
Default

55 $ price matched for the XT, pretty good deal if you ask me.
__________________

Sold hardware again.....
Currently using WHS hardware....
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 25, 2010, 03:16 PM
Pax Pax is offline
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Windsor, ON
Posts: 74
Default

Yeah, I guess 55 bucks isn't bad at all. Sucks that I just bought the 1156 adapter for the GTZ from Daz a couple of days ago.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 25, 2010, 03:18 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,141

My System Specs

Default

PM Lowfat, he has a GTZ in his FS thread that he'd probably sell cheap.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 25, 2010, 04:45 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,116

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by SugarJ View Post
PM Lowfat, he has a GTZ in his FS thread that he'd probably sell cheap.
Already the property of matsta31

Anyways Pax what fittings are you using? The GTZ works best w/ fittings that do not have a recessed o-ring.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 25, 2010, 07:42 PM
JD's Avatar
JD JD is online now
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,960

My System Specs

Default

Didn't Swiftech sell a solid copper replacement for this? You might be able to find one still...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 25, 2010, 08:18 PM
Pax Pax is offline
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Windsor, ON
Posts: 74
Default

Quote:
Originally Posted by lowfat View Post
Already the property of matsta31

Anyways Pax what fittings are you using? The GTZ works best w/ fittings that do not have a recessed o-ring.
I was using TFC barbs (one straight, one 45 rotary) from Dazmode. After filling and draining the loop 4 or 5 times due to leaks with the GTZ, I took the o-ring from one of the cheap plastic barbs that came with the swiftech h20-220 I have. I also switched out the the straight barb to a different metal one I had kicking around with a bigger o-ring. The o-rings were a fair bit chunkier and now with those on, it seems to be better.

I should have come back on hwc to check for replies...would have saved me a few headaches, since your little tip was exactly what solved my problems. Thanks :)

And JD, I found some mention of copper (or nickle, can't remember) tops for the GTZ, or GTZ SE, but wasn't able to find the tops for sale anywhere.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 25, 2010, 08:29 PM
JD's Avatar
JD JD is online now
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,960

My System Specs

Default

My mistake. Those were for the GTX, not the GTZ. Swiftech needs more innovative names

Have you emailed Swiftech? I hear they're pretty good at fixing things. They might be able to send you a new top.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] Z5300e, Swiftech GTZ qaz393 Buy/Sell & Trade 58 October 18, 2010 08:40 PM
RAAGE @ GTZ Jackquelegs Water Cooling 7 June 22, 2009 04:24 PM
50 Million! Top 20 PPD! Top 100 overall! zlojack HardwareCanucks F@H Team 46 May 4, 2009 01:42 PM
Where the $%^$ is my GTZ 1366 adapter?!? Babrbarossa Water Cooling 83 January 31, 2009 12:15 PM
HWC, do you have an Apogee GTZ yet? tfran Water Cooling 14 August 20, 2008 12:47 AM