Go Back   Hardware Canucks > CASES & COOLING > Water Cooling

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 10, 2010, 12:48 PM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default Want to add a block to my gtx 480

Those 2 parts are WC ; I7-920 co stock + NB ( no restriction here )
TFC Xchanger 360
I want to add a block to my gtx 480 do I need to add a rad ?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 10, 2010, 01:12 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,926

My System Specs

Default

Depends on the fans you are using, but likely not.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 10, 2010, 01:14 PM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

thanks...... it's far more easy to change 3 fans or add 3 more than find a place for another rad.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 10, 2010, 02:22 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,071

My System Specs

Default

I've got a HK 3.0, NB block and GTX 470 running off a TFC 360 with no issues.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 11, 2010, 06:10 PM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

Ok let assume the draw is = to the heat produce ( I know its not the case but we have to start some place), I will use a i5-750 instead
GTX 480 near 300 watts
i5-750 OC at 4.0 ghz 169 watts
If I use my fezer 360 for my GTX, I guess I will be ok with a dual rad for my i5-750 , right ?
We are talking dual loop here, do I really need a dual loop, the way I see it I can install a single rad in serie with the first one, so many options, so many choices
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 11, 2010, 07:13 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,071

My System Specs

Default

I don't think you'll need a dual loop. I run a 920 at 4.2 GHz with a Heatkiller, and a GTX470 at 750mHz with an EK FC block on my TFC360 with 3 Scythe S-Flex 1900 rpm fans. As long as you are using higher CFM fans I think you'd be fine on a single triple rad.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 11, 2010, 07:19 PM
Jackquelegs's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Burnaby, BC
Posts: 2,590

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by botat29 View Post
Ok let assume the draw is = to the heat produce ( I know its not the case but we have to start some place), I will use a i5-750 instead
GTX 480 near 300 watts
i5-750 OC at 4.0 ghz 169 watts
If I use my fezer 360 for my GTX, I guess I will be ok with a dual rad for my i5-750 , right ?
We are talking dual loop here, do I really need a dual loop, the way I see it I can install a single rad in serie with the first one, so many options, so many choices
A Feser 360 would be MORE than enough for what you're doing. On average PA120.3 and Feser 360 are optimal at 400-500W of load with moderate fans like Yate loons.
Now counting in that heat produced is a large fraction of the power drawn, it's good enough

You don't need a dual loop. Just add the block and you're good to go
__________________
Iapetos
Intel Core i7 930 D0 4.2ghz, Corsair XMS3 6X2GB DDR3-1600 CL 8-8-8-24, Xfire HD5870, Intel X-25M 34nm 80gb, Enermax Revolution85+ 1050W, Xonar D2X

Zephyranthes
E8400 4.0ghz, XFX 780i, Mushkin XP2 PC-6400, Antec Earthwatts 750W

Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 11, 2010, 07:22 PM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

Thanks Sugar, I will try it and if I need, I can always install a single Fezer inside de case on the 120 exhaust over the I/O plate
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 16, 2010, 04:54 PM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

Hey guy...... just finish to install my EK on my GTX 480, run find and cool, 28 iddle and 43'c with OCCT and the paste is not yet cure. I see no need to add a second rad ..... only one sad thing, the case look empty without the air cooler , I need a seconf GTX .....
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
gtx 480 with gtx 260 for physx (power consumption question?) bvsbutthd101 Video Cards 15 July 7, 2010 10:37 PM
EVGA 480 FTW Hydro Copper (water block ) in stock ZZLEE Video Cards 0 May 23, 2010 05:01 PM
Koolance Releases GTX 470 & GTX 480 Full Coverage Waterblocks FiXT Press Releases & Tech News 7 April 9, 2010 07:34 PM
NVIDIA Clarifies Official GTX 480 and GTX 470 Launch Date matsta31 Press Releases & Tech News 76 March 9, 2010 01:07 AM
NVIDIA's Next-Gen Parts Get Named: GTX 480 & GTX 470 SKYMTL Press Releases & Tech News 67 March 6, 2010 08:23 PM