Go Back   Hardware Canucks > CASES & COOLING > Water Cooling

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old November 15, 2009, 07:14 PM
Realityshift's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 2,486
Default Whered all my coolant go??

All I did was change out my video card to a water cooled card, which from where im standing doesnt look like it holds all that much liquid, but I seem to be losing liquid rather rapidly. When the card was first installed it looked like I had the same as before minus what I believed the waterblock would hold, now though its taken the 18" of 1/2 tubing used as a fill port, and about 2/3 of my reserve o.O? Im not leaking ive checked everywhere and theres no sign of leaking, and all stoppers are on tight... Im a bit new to water cooling so is this normal?
__________________
The Builders Hammer
Asrock P67 Fatal1ty, Intel i5 2500K @ 5.1ghz, 16gb HyperX 1600 CL8, Evga GTX 580 SC SLIed and water-cooled, HX850, Crucial M4 64gb, 640 black, 1tb + 3x 2tb greens, Haf X.


BF BC2: Bishop_SHIFT, Steam: Realityshift84, Xbox Live - SHIFTEDone84 ... Come play.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old November 15, 2009, 07:17 PM
Jackquelegs's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Burnaby, BC
Posts: 2,590

My System Specs

Default

Small bubbles gradually get bled out, hence the water level seems lower as time goes on.
__________________
Iapetos
Intel Core i7 930 D0 4.2ghz, Corsair XMS3 6X2GB DDR3-1600 CL 8-8-8-24, Xfire HD5870, Intel X-25M 34nm 80gb, Enermax Revolution85+ 1050W, Xonar D2X

Zephyranthes
E8400 4.0ghz, XFX 780i, Mushkin XP2 PC-6400, Antec Earthwatts 750W

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old November 15, 2009, 07:22 PM
Sushi Warrior's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Grimsby, Ontario
Posts: 1,620

My System Specs

Default

Also the water evaporates from the heat...
__________________
||EK Supreme LT Nickel||MCP355/EK X-TOPV2||EK150 M-O res||MCR220/White||NZXT FN120RB/FN140RB||
Project|Oroborous by NZXT and MNPC
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old November 15, 2009, 07:23 PM
Realityshift's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 2,486
Default

Then its looking like its almost time to retube and throw in some uncolored coolant just for jacky.
__________________
The Builders Hammer
Asrock P67 Fatal1ty, Intel i5 2500K @ 5.1ghz, 16gb HyperX 1600 CL8, Evga GTX 580 SC SLIed and water-cooled, HX850, Crucial M4 64gb, 640 black, 1tb + 3x 2tb greens, Haf X.


BF BC2: Bishop_SHIFT, Steam: Realityshift84, Xbox Live - SHIFTEDone84 ... Come play.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old November 15, 2009, 07:46 PM
Jackquelegs's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Burnaby, BC
Posts: 2,590

My System Specs

Default

HAHAH thank you thank you.

No in a closed system the water level should stay relatively stable.
__________________
Iapetos
Intel Core i7 930 D0 4.2ghz, Corsair XMS3 6X2GB DDR3-1600 CL 8-8-8-24, Xfire HD5870, Intel X-25M 34nm 80gb, Enermax Revolution85+ 1050W, Xonar D2X

Zephyranthes
E8400 4.0ghz, XFX 780i, Mushkin XP2 PC-6400, Antec Earthwatts 750W

Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old November 15, 2009, 07:59 PM
Realityshift's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 2,486
Default

It just seemed like over about the 3 weeks ive run the card the amount of coolant has dropped more then it should. But i was already on the hedge trying to decide if I wanted to replumb or not and now im thinking its the way to go then just throw in some fresh coolant when im done, atleast then I have a good 6 months or so before I have to worry about it again.
__________________
The Builders Hammer
Asrock P67 Fatal1ty, Intel i5 2500K @ 5.1ghz, 16gb HyperX 1600 CL8, Evga GTX 580 SC SLIed and water-cooled, HX850, Crucial M4 64gb, 640 black, 1tb + 3x 2tb greens, Haf X.


BF BC2: Bishop_SHIFT, Steam: Realityshift84, Xbox Live - SHIFTEDone84 ... Come play.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old November 15, 2009, 08:41 PM
Dazmode's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Oakville
Posts: 1,695
Default

I had similar situation and it turns to be that my res was not sealed tight on top side (fill port), so water keep evaporating.
__________________
Venom Build: Caselabs SMH10, 3930k, 2x GTX680, MSI BigBangII, 8x Dominators, 2 x D5 , Quad Rad, Adaptec 7805, 4x WD Red, 2x Intel 510, Aquaero 5, 11x GT
Silent Sniper Build: Final Video, XSPC H1 Cube case, Supreme HF, 2xGTX470, GA G1 Sniper, Dominators, 2x Triple rad, Triebwerk Fans, 2x D5, Custom Sleeving
Orange Build: Final Video
HTPC Build: Final Video
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old November 15, 2009, 09:10 PM
Realityshift's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Fort McMurray, AB
Posts: 2,486
Default

Hmm thanks for that Dazmode ill check the stopper when I get home, those plastic stoppers on the micro res models SUCK and that might be whats happening. And that reminds me I should check your store out again for tubez.
__________________
The Builders Hammer
Asrock P67 Fatal1ty, Intel i5 2500K @ 5.1ghz, 16gb HyperX 1600 CL8, Evga GTX 580 SC SLIed and water-cooled, HX850, Crucial M4 64gb, 640 black, 1tb + 3x 2tb greens, Haf X.


BF BC2: Bishop_SHIFT, Steam: Realityshift84, Xbox Live - SHIFTEDone84 ... Come play.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old November 16, 2009, 07:31 AM
Dazmode's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Oakville
Posts: 1,695
Default

In my case it was not even stopper it was lack of worm clip on my barb. I had 7/16 barb wuth 1/2 tube. As I have got tube tight water stopped disappearing.
__________________
Venom Build: Caselabs SMH10, 3930k, 2x GTX680, MSI BigBangII, 8x Dominators, 2 x D5 , Quad Rad, Adaptec 7805, 4x WD Red, 2x Intel 510, Aquaero 5, 11x GT
Silent Sniper Build: Final Video, XSPC H1 Cube case, Supreme HF, 2xGTX470, GA G1 Sniper, Dominators, 2x Triple rad, Triebwerk Fans, 2x D5, Custom Sleeving
Orange Build: Final Video
HTPC Build: Final Video
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old November 16, 2009, 08:56 AM
rai_polo's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2008
Location: Toronto
Posts: 142
Default

Water should not Evaporate from a close loop as long as it is air tight. Check all your orings and seals. Also check for micro leaks. Coloured coolant is great for finding leaks with a blacklight.
__________________
Heatware
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fesser coolant and 'other fluids" biff Water Cooling 16 January 16, 2012 01:19 PM
Spilled Feser One Coolant AmuseMe Water Cooling 10 November 9, 2009 08:18 PM
Feser One Blue UV Coolant element291 Water Cooling 23 October 5, 2009 11:43 AM
Help With Coolant Additive Johnnyl168 Water Cooling 18 November 29, 2008 04:34 PM
What is your coolant of choice? Babrbarossa Water Cooling 26 April 14, 2007 07:22 PM