Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 14, 2008, 10:19 AM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default It's here - Diamond HD4870X2

Well, it finally arrived. 3D '06 with a 3.0GHz quad, complete waste of a card, even at 1920x1200 (still need to do a run with AA and AF maxed). 3D V, a completely different story, 1.5 time faster in performance, 2.4 times faster in Extreme. I'll run some more benchmarks when I get a higher OC on my Q6600. Hopefully I've got enough juice to get it to 3.6 at least. Probably fire up CoD4 right now and see how it runs. ( I fudged up my numbers orignally, I used scores from when I was running a P5B Deluxe for CF, not the P5Q Deluxe )

In case anybody wants to know, I'm using an Antec Truepower Trio 650W.

2x HD3870 in CF
'06 Default 16218
'06 1920x1200 14996
Vantage Performance 8403
Vantage Xtreme 2928

HD4870X2 (can't make scores public yet as it's still Generic VGA)
'06 Default 17118
'06 1920x1200 15774
Vantage Performance P12622
Vantage Extreme X6983

http://i36.tinypic.com/246lv9g.jpg I did get a screen cap of the Xtreme run

CoD4 is running at about 90fps with everything maxed @ 1920x1200 and it drops down to about 70 in heavy action. Certianly an improvement over the HD3870's

GRID Demo, 8xMSAA, 40-60fps (v-sync) again at 1920x1200

Crysis Demo

XP
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
113015, 2424745, 18, 83, 46.609

Vista X64
Frames, Time (ms), Min, Max, Avg
12298, 414305, 9, 78, 29.683

1920x1200, High, no AA
__________________
All's well that's Haswell

Last edited by Dr_BenD_over; August 14, 2008 at 04:35 PM. Reason: Fudged my numbers, added results
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 14, 2008, 10:37 AM
yycraven's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Dec 2007
Location: Martensville,SK
Posts: 937

My System Specs

Default

What was your score on 3D06 and 3D V. lets see some pics
__________________
ASRock Extreme 3,2500K,NH-D14,Patriot G2 16GB ,WD 750GB,640GB Sata ,2 GTX 470 SLi Thermaltake toughpower XT850W,Tech Station. V243H,2253LW LCD
heatware
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 14, 2008, 12:48 PM
..'Ant'..'s Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Nov 2007
Location: Laval,QC
Posts: 129

My System Specs

Default

Id like to see the card pics. :P
__________________

Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 14, 2008, 01:03 PM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

Unfortunately, I only had my camcorder home when it got here, and it doesn't take single frames. It's as pictured at Diamonds site Diamond - ATI Radeon™ HD 4870 X2 PCIE 2048MB GDDR5 Video Card

Popped into the office and got my camera, and an installed pic
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 14, 2008, 02:28 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 3,344
Default

That card is good, but you know us system builders always have complains, like I have one stupid one lol. I was hoping they put both PCI-E connectors next to each other for cable management, both are apart, and it even looks weird.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 14, 2008, 02:55 PM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by miggs78 View Post
That card is good, but you know us system builders always have complains, like I have one stupid one lol. I was hoping they put both PCI-E connectors next to each other for cable management, both are apart, and it even looks weird.
A lack of real estate on the board, they're at either side of the fan shroud.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 14, 2008, 02:58 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Calgary, AB
Posts: 3,344
Default

Na I understand, it just wasn't possible, I'm sure they thought of it when designing the pcb/card, sometimes you have to sacrifice for an outstanding card!!.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old August 26, 2008, 03:42 PM
Dr_BenD_over's Avatar
Fallen Folder
F@H
 
Join Date: Jul 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 2,418

My System Specs

Default

2 week update!

If you need to disable CF for old games, like Ravenshield or Desert Combat, just disable Catalyst AI, as with 2 seperate cards, one core gets disabled.

Scary moment last night. I decided to fire up Bioshock, and it went to artifact city, then locked solid. I rebooted, confirmed my CCC settings, fired up Bioshock again. Same thing. So I rebooted, checked my CCC settings and fired up the Crysis demo, which I know works, artifacts, LOCKS. WTFH!!!!!!!!! Reboot, check CCC settings yet again, fire up Crysis, and as it starts to artifact, I alt-tab back to windows and open the CCC, to find at Overdrive has been enabled and has upped my freaking clocks!!. Now I had played with the auto tune a couple days before, but it HAD been disabled afterwards, and it certianly hadn't been enabled when I started Crysis, the only profile I have saved is from BF42 on my 3870's, and it certianly didn't use an OC. More CCC weirdness it would seem.
__________________
All's well that's Haswell
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old August 26, 2008, 04:01 PM
Iamcanadian7's Avatar
MVP
 
Join Date: Aug 2008
Location: Winnipeg, MB
Posts: 251
Default

I had the same issue with my pair of 4870x2's. I tried turning them up to 800 core through CCC overdrive and everything started artifacting. I eventually had to wipe the drivers out and start fresh but its now running smooth as butter.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old August 26, 2008, 05:27 PM
Oversized Rooster's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2008
Location: Toronto, ON
Posts: 609

My System Specs

Default

It looks like you need a new CPU. You're being bottlenecked...

With dual 4850 cards in CF, I broke past 15000 points in Vantage Peformance. I can't see why with dual 4870 GPUs you don't blow past this.
__________________
Main: Intel 2600K @ 4.8GHz | Gigabyte P67A-UD7-B3 | 16GB Corsair DDR3-2000 | 2 x 240GB Corsair Force 3 in RAID1 | 2 x 4TB Hitachi 7K4000 | 3 x 2TB WD Caviar Black | Antec 1200 | Seasonic XP-860 Platinum | 2GB GTX 670 | 2 x 27" Asus VE278Q | Asus Essence ST | Win7 Pro 64-bit
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes