Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 5, 2015, 01:44 PM
Caldezar's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Langley, BC
Posts: 2,207

My System Specs

Default Windows 10 SLI?

I'm looking at a PC overhaul and I'm trying to decide if I should fresh install Windows 10. However, I run an 1440p, GTX 770 SLI setup and I'm wondering if there are still driver issues? Searching around, I'm seeing a wide variety of responses. I'm trying to pick out the people complaining simply because they're regurgitating old info, but it's tough.

Does anyone have any Win 10 SLI experience? Willing to shed a light on whether I should go down this path?

My alternative is to sell the 770's and move to a single 970 with the intent to eventually SLI again when drivers are stable. Although I'm not keen on stepping back in performance in the meantime.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 5, 2015, 02:08 PM
MARSTG's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 4,068

My System Specs

Default

If it ain't broken, don't fix it!
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 5, 2015, 02:28 PM
Rookie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bucharest, Romania
Posts: 30
Default

I'm running 980ti's in sli with win10 pro x64. Used previous 2 official driver versions, currently on the 356.04 beta's. No problems here.
__________________
5930k @ 4500Mhz / 1.34v / Fractal Kelvin S36 cooled :: Asus X99 Sabertooth :: 32Gb Crucial Ballistix Sport 2400Mhz :: 2x SLI 980Ti @ 1490Mhz / Sheyster's 425W 1.274v bios / Kraken X41 & G10 cooled :: Sirtec AstroGD 1200W PSU :: Thermaltake Core X9 :: Intel 520 240Gb SSD :: Acer CB270HU 1440p @ 60hz (OC up to 75hz) :: K70 RGB :: Deathadder :: Win10 Pro x64
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 5, 2015, 03:26 PM
Caldezar's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Langley, BC
Posts: 2,207

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by MARSTG View Post
If it ain't broken, don't fix it!
Well, I have to do a fresh install anyway. (Moving from Sandy to Skylake) So I'll be making changes regardless... I suppose I could simply reinstall Windows 7 from scratch and keep moving forward, but I figure it's as good a time as any to move on if the platform is ready.

Quote:
Originally Posted by AriciU View Post
I'm running 980ti's in sli with win10 pro x64. Used previous 2 official driver versions, currently on the 356.04 beta's. No problems here.
This is really good to know, thanks. Makes me feel a bit more confident about a change.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 5, 2015, 05:08 PM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: langley (vancouver) bc canada
Posts: 2,249
Default

[nonsli] just let you know that i used 2x hd 6950 (mods) in wins 10... no problem so far... yeah it ati cfx... just let you know... [/nontsli]


and dont forget to disable auto-update drive... Stop automatic driver updates on Windows 10 | Windows 10 content from SuperSite for Windows or disconnect the internet is easy way tho...
__________________
---
NEW: customize case, XFX 750W, i7 4770k, supreme hf, GA-Z87X-OC Force, 16gb gskill ripjaws 2133mhz , xfx hd6950 CF. 128gb intel 520, wd blue and toshiba 1tb, mcp355 + EK-XRES , 2x ar697, 2x PXM360, 12x AC F12 fans, 12 x shroud, STT 123W fan filter. 2442.88CDN
OLD: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 5, 2015, 09:07 PM
Rookie
 
Join Date: Nov 2007
Location: Bucharest, Romania
Posts: 30
Default

Yes, if windows pushes it's own drivers with each update then it could definately be the reason why so many people are complaining of "broken" SLI. Either that, their weak PSUs or a badly optimized game.
__________________
5930k @ 4500Mhz / 1.34v / Fractal Kelvin S36 cooled :: Asus X99 Sabertooth :: 32Gb Crucial Ballistix Sport 2400Mhz :: 2x SLI 980Ti @ 1490Mhz / Sheyster's 425W 1.274v bios / Kraken X41 & G10 cooled :: Sirtec AstroGD 1200W PSU :: Thermaltake Core X9 :: Intel 520 240Gb SSD :: Acer CB270HU 1440p @ 60hz (OC up to 75hz) :: K70 RGB :: Deathadder :: Win10 Pro x64
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 6, 2015, 09:41 AM
MARSTG's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 4,068

My System Specs

Default

Make sure you have an ODD in the system, Win7 cannot install from USB stick on Skylake.
__________________
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old October 6, 2015, 11:18 AM
Caldezar's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2008
Location: Langley, BC
Posts: 2,207

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by MARSTG View Post
Make sure you have an ODD in the system, Win7 cannot install from USB stick on Skylake.
I thought that issue was only with NVMe drives? Regardless, that won't be a problem.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old October 6, 2015, 12:23 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2009
Location: Ontario
Posts: 1,056

My System Specs

Default

It's the compounding of two issues, actually.

1) Windows 7 cannot install on USB 3.0 ports and most likely 3.1 as well - a slipstreamed SP1 won't make any difference, it doesn't have the necessary drivers (I've verified by trying)
2) Skylake dropped support for EHCI/USB 2.0.

There are resolves though - essentially injecting USB 3.0 drivers into your Win7 install:

ASRock-Installing Windows 7 on Intel Braswell and Skylake Platforms
How to Install Windows 7 with only USB 3.0 Ports
__________________

Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old October 29, 2015, 06:56 PM
ThE_MarD's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2015
Location: Alberta, Canada eh?
Posts: 113

My System Specs

Default

Heyyo,

Windows 10 insider Preview? Yeah NVIDIA had a lot of poop drivers with SLI issues where it shared VRAM with system memory, so when my VRAM got above 80% load? It would swap to RAM and my framerate would tank as it couldn't decided if it wanted to keep using VRAM or RAM... as of the drivers released on July 29, 2015 v353.62 that came out same day as Windows 10 released? It has been fixed and it only potentially does this when you go over 100% VRAM usage like it should.

What I'm saying is if you look in the NVIDIA Control Panel it shows under system information for me...

Total Available Graphics Memory: 10225 MB
Dedicated Video Memory: 2048 MB GDDR5
System Video Memory: 0 MB
Shared System Memory: 8177 MB
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Android Jelly Beans more Windows than Microsoft Windows 8 botat29 O/S's, Drivers & General Software 18 May 24, 2014 08:25 AM
Are all windows 7 programs backwards compatable with windows 8? Chris65478 O/S's, Drivers & General Software 5 December 5, 2012 08:14 AM
Microsoft Windows 7 and Windows Live Mail shaman44 O/S's, Drivers & General Software 4 April 6, 2010 06:29 PM
Windows 7 Installation Problems: Stuck at Expanding Windows Fles flightsimnerd Troubleshooting 9 February 16, 2010 02:57 PM
Windows 7 Boxed Units Outsell Windows Vista by 234% FiXT Press Releases & Tech News 0 November 6, 2009 12:41 PM