Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 9, 2013, 05:48 PM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default 2560x1440 with 7850 2GB... shouldn't be a problem... but I'm having problems

Using an Asus 7850 2Gb with my Achieva Shimian 2560x1440 monitor. All drivers are updated (mind you I am using beta AMD drivers but I don't feel like this would be the problem).

Youtube videos at 1080p are choppy as hell and not even close to being watchable. 720p is better but still really choppy. And I feel like even the 480p videos could be smoother.

Re-watched Finding Nemo with my GF (in preparation of Finding Dory of course...) at 1080p with my computer and the movie would have stretches of super lag every few minutes.

I have not tried playing any games yet. I know I won't be able to game with this video card at this resolution. Only need smooth HD playback.

IIRC, I used a much weaking nVidia card with this monitor before and the 1080p youtube videos were only a tiny bit choppy. What am I missing here?
__________________
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 9, 2013, 06:22 PM
Bond007's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 3,119

My System Specs

Default

Out of curiosity did you try dropping the output resolution going to the monitor to 1080p and then watch the same video?
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K undervolt @4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, HD 6950(unlocked shaders and OC'd), Bitfenix Fury 750w, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 10, 2013, 01:07 AM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

why yes I did! same problem.
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 10, 2013, 05:39 AM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,572

My System Specs

Default

Probably your ISP. Download the video and play it on your hard drive.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 10, 2013, 11:50 AM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

1080p works in every other computer in the house though. :\
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 10, 2013, 11:51 AM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

I'm having a feeling that this has something to do with flash.... I mean, turning down the system res down to 1080p didn't make a difference. I've tried both firefox and chrome.
__________________
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 10, 2013, 04:51 PM
sa seba's Avatar
MVP
 
Join Date: Feb 2008
Location: Vancouver, BC
Posts: 280

My System Specs

Default

Have you tried to play a flash based video with hardware acceleration disabled? This would circumvent any issues that flash might have with your 7850.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 11, 2013, 12:04 PM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

Hardware acceleration disabled makes no difference. I feel a bit silly not posting up my full specs though. I'm using a temporary rig right now until Haswell comes out.

Asus P5B
Intel Core 2 Duo E8400
4GB DDR2 RAM
Asus Radeon HD 7850 2GB

Surely the E8400 wouldn't be a problem would it?
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old April 11, 2013, 12:16 PM
Jim's Avatar
Jim Jim is offline
MVP
 
Join Date: Mar 2007
Location: an hour out of Calgary
Posts: 405
Default

What media player are you using ?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old April 11, 2013, 05:32 PM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

Well... it's youtube... It's a flash media player?

If you're wondering what I used to watch my movie, it was VLC Media Player, but I didn't really have too many problems with that.
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
strange radeon 7850 problem help!!! hossdaddy Video Cards 9 May 6, 2012 01:34 PM
Pricing on now released & available 7850 / 7850 cards terrybear Video Cards 11 March 22, 2012 05:13 PM
Coolit Eco - Should I, or shouldn't I? cul8erppl Water Cooling 4 May 31, 2010 09:15 PM
Denim and Computers...something that shouldn't be combined aviduser Cases 15 December 22, 2009 11:25 AM
Any reason I shouldn't get a NORCO RPC-4220? Perineum New Builds 0 August 11, 2009 01:19 AM