Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 1, 2013, 12:50 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default Galaxy GTX680GC Crashing V2.0

I'm having a problem with my Galaxy GTX 680 GC 2GB.

Once again, I can't do an entire run through of Unigine Heaven or 3DMark13 without crashing to desktop. BF3 (which I play nightly) will randomly crash to desktop. Borderlands 2 would also crash randomly.

However, other applications run just fine. Civ V doesn't seem to exhibit any problems, and Folding at Home seems to run just fine.

I run all applications at Ultra, AA turned all the way up, resolution 1920x1200. Temps never climb beyond the mid to high sixties using the stock fan profile. Card is at stock clocks. I found that if I upped the fan profile a bunch (to the point where the card was screaming like a jet) it caused fewer crashes.

Here's the kicker. My card just returned from RMA (My Thanks to Andrew Fischer, your friendly local Galaxy Rep, for expediting that). I was experiencing the problem described, which is what initiated the RMA. After installing the new card in my system and installing the latest WHQL drivers, I'm experiencing the same problems.

The thing is, I'm pretty confident it's not the rest of my system. My original 680 exhibited the same problem on my old system (M5A97, 1055T, Vengeance 1600Mhz). I upgraded to my Intel platform a month ago, and while I was at it, did a fresh install of Windows. Also, while my card was away for RMA, I was using my backup card in my main rig (XFX 6950 reference) and it performed admirably without a single failure, again, playing BF3 every night.

When I get home sometime tonight I plan on putting the card into my old X6 system, and I'll also try it in my FM1 HTPC to see what it does there.

Now, I want to iterate that throughout the entire RMA process Galaxy was very easy to deal with, and the fact that they have a rep browsing the main forums is fantastic. I'm not here to slag Galaxy in any way. I just want to get this problem fixed so that my $450 graphics card is stable and I can game without problems.

Any insight? The Galaxy Rep is looking into it, but I want to increase my chances of a successful resolution.
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 1, 2013, 01:13 PM
GT7R's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Our universe
Posts: 991

My System Specs

Default

Try bumping the vcore a bit. Same thing was happening to me and it helped.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 1, 2013, 01:17 PM
mattlef's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2008
Location: Toronto, Ontario
Posts: 1,977

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by GT7R View Post
Try bumping the vcore a bit. Same thing was happening to me and it helped.
+1, if your card might just need a bit more vcore than others. I had the same issue with my old GTX 570 and a little vcore bump fixed the problem :)
__________________
Co-Host of the Dam Good Show

My Rig: Motivation 2.0
----------------
Build log - Motivation: Sponsored by Galaxy and Corsair
---------------
Check out the HardwareCanucks Youtube Channel for News/Reviews and more!
Instagram Twitter
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 1, 2013, 01:19 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default

Okay. How much is 'a little bit' over stock?
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 1, 2013, 02:44 PM
Allstar
 
Join Date: Oct 2012
Posts: 700

My System Specs

Default

10 to 20 mv...Generally stabilizes the thing.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 1, 2013, 02:59 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default

Okay, cool. Will try out. Thanks.
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 1, 2013, 03:52 PM
Dzzope's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2010
Location: Irishman in Kiev, wOOoo, I'm an alien...
Posts: 2,776

My System Specs

Default

Currently running my 670 at 83 mv over stock... though this is to power a decent oc on it... hope it solves the prob. :)
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 1, 2013, 05:48 PM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,211

My System Specs

Default

I tried a 20mV bump. It lasted a little longer in heaven, then crashed again. Will try again when i get home, bump another 20

EDIT:

I downloaded the new version (4.0) of Heaven, and it crashed same as usual.

I added another 20ish mV for a total of about 1020mV. Heaven has now been running for about 45 minutes and it seems pretty stable. So, so far so good.
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;

Last edited by great_big_abyss; March 1, 2013 at 08:43 PM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 2, 2013, 12:12 AM
sourthings's Avatar
Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 27
Default

Can you adjust voltages on these Galaxy 680s ?! AFAIK all 680 are voltage locked.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 2, 2013, 12:27 AM
Dzzope's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2010
Location: Irishman in Kiev, wOOoo, I'm an alien...
Posts: 2,776

My System Specs

Default

you can but only slightly..
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Crashing in BC2 Nevakonaza Troubleshooting 1 March 10, 2011 08:08 AM
WoW Crashing Goalieman077 Gaming 13 January 11, 2010 12:59 PM
Crashing - Tried Everything - PLEASE HELP Rawhyde Troubleshooting 8 June 13, 2009 05:24 AM
GTX 285 crashing Phobia Troubleshooting 5 February 6, 2009 03:16 PM
clocking and crashing and gaming and folding and crashing vinister Overclocking, Tweaking and Benchmarking 5 June 30, 2008 11:22 AM