Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 4, 2013, 12:14 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 716

My System Specs

Default Radeon 6990 Drivers Installation problem

every time i try to install the 13.1 drivers for my 6990, while the screen flashes on / off at one point it turn off completely and i have to shut off my computer


anyone have a clue why it wont install the drivers properly ?
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 4, 2013, 12:19 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,836
Default

The screen turning off during the driver installation procedure is normal on the HD 6990 if you don't COMPLETELY wipe the previous driver version.

Most of the time, it will completely turn off, you wait a few minutes, reboot manually and then enter Windows to discover everything installed correctly.
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 4, 2013, 01:35 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 716

My System Specs

Default

oh.... i guess i'll try it again then... but it didnt not do it when i got 12,11 installed, but i'll try and wai a few sky

thx
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 4, 2013, 03:11 PM
GT7R's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Our universe
Posts: 991

My System Specs

Default

Generally speaking the 13.1's are not all that great for the 6990, they are made for the 7xxx cards... My 6990 worked best with the 12.6's.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 4, 2013, 03:55 PM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

Good luck with my 6990! :)
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 5, 2013, 01:59 AM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 716

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by GT7R View Post
Generally speaking the 13.1's are not all that great for the 6990, they are made for the 7xxx cards... My 6990 worked best with the 12.6's.
Alright i'll try the 12.6 when i get a chance

Thx bigfoig
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 7, 2013, 04:43 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 716

My System Specs

Default

K now im getting #@$%^@#$%@&$^ PISSED

Drivers tried : 12.1, 12.6, 12.7 with CAP3, 12.11 with CAP2, 13.1, 13.2 and 13.2 Beta

everytime i install a new driver, OPENCL will not install and CCC doesnt work, i went back to 12.11 since it worked the first time now i get the same $H!T

anyone have a clue why the drivers is not installing properly ?

i clean the drivers with Guru3d Driver Sweeper before any install
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 7, 2013, 04:51 PM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

In terms of terms of 32-bit or 64-bit, are you installing the correct drivers? Almost certain it's not the problem though... But who knows.

Also, wipe the drivers clean and then Windows Update. Try that.
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 7, 2013, 04:55 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 716

My System Specs

Default

yup all been done and using 64bit drivers
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 7, 2013, 05:04 PM
bigFOIG's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Vancouver, B.C.
Posts: 426

My System Specs

Default

Windows Update couldn't do it either?
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
OEM Radeon HD 6990 bigFOIG Price Check 2 January 14, 2013 01:03 PM
GTX295 installation problem great_big_abyss Video Cards 13 November 9, 2012 02:53 PM
[WTB] Radeon 6990 Raikkonen Buy/Sell & Trade 0 July 24, 2012 08:14 PM