Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 17, 2012, 10:55 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 713

My System Specs

Default Artifacts on 5970

Hey, just later my card started articfacting while playing far cry 3,

its a Sapphire Radeon HD 5970 2GB, stock 725 Core / 1000 Mem OC to 825 Core / 1100 Mem, its under H20 and it doesnt go over 41C on core 1 and 43C on Core 2

i've downclocked it back to stock and still artifacts, ran MSI Kombustor and Core 1 is not going over 88-89% Load while core 2 is at 99-100% like they use to both run at

any input on this ?

here is a screenie

Uploaded with ImageShack.us
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?

Last edited by r0k0; December 17, 2012 at 11:17 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 18, 2012, 12:06 AM
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2011
Posts: 52
Default

Your cores are nice and cool. Do you know what the rest of the cards temps are at? It's a full block I am assuming? I hope it's not toasted, but it's not looking good.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 18, 2012, 12:57 AM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 713

My System Specs

Default

yeah EK Full Nickel / Copper / Plexi

and VDDC Phase hasn't gone over 95C which stock was 115-120C lol at stock clocks
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 18, 2012, 02:18 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 713

My System Specs

Default

Nephew started my pc and its fine now no more artifacts ???? Heatsoak maybe ?
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 18, 2012, 03:37 PM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,572

My System Specs

Default

That is strange. I was going to suggest the ram was pooched. Hopefully all is well now. Maybe re-seat the cooler to make sure contact is good?
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 21, 2012, 04:37 AM
MVP
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 427

My System Specs

Default

from my OCing experience with AMD cards, grey things on screen is VRAM related
__________________
i7 2700k - 7950 3GB crossfire - 4GB 1866 CL8 - 1600p
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 22, 2012, 01:32 AM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,572

My System Specs

Default

I think so, yes. If you get streaky colours it's usually GPU or driver related.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old December 22, 2012, 07:49 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,782

My System Specs

Default

Is it still behaving?

I was going to suggest that it might be time for a hail mary attempt by baking. Might be time to keep your eyes open for a replacement though.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 8G Gskill 1866 Sniper / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / Seagate Barracuda 1TB
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 250G Samsung 840 Series SSD / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old December 22, 2012, 08:10 AM
IRQ Conflict's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2009
Location: Drayton Valley, AB
Posts: 1,572

My System Specs

Default

Heh, it's been shelved for many moons.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
sapphire 5970 (my brother's, not shane_P's 5970 that he sold to unknown person) monkey_mo Price Check 2 February 25, 2012 09:21 AM
Gigabyte GTX 560Ti Artifacts, Help? Inik Troubleshooting 5 July 29, 2011 04:03 PM
GPU artifacts, everywhere, even on BIOS screen... jagui Troubleshooting 13 January 28, 2011 10:22 AM
5870 artifacts Goalieman077 Video Cards 14 October 22, 2009 04:19 PM
Artifacts in ATI tool? magictorch Troubleshooting 7 February 25, 2008 01:33 PM