Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 27, 2012, 10:22 AM
lelionmoddeur
Guest
 
Posts: n/a
Exclamation GTX 560 ti SLI

hello guys!

i'd like to know a few things because i want to SLI my GTX 560 ti.

first of all , i have 750W psu (BE QUIET!), is that enough for GTX 560 ti SLI + i5 2500 3.3ghz (no OC) + 8 gigs ram + 2x 140mm fan and 1x200mm fan? PSU calculator says 680W,but im not sure

i have a single GIGABYTE GTX 560 ti (822 mhz)for the moment, it heats to 65 -70 c in crysis and BF3 (34c idle)
will the SLI drive it to 80c?

i want to buy an MSI for the cooling,i'd better put it on the top (top card is the hottest right?)

thanks for help!

sorry for mistakes i'm french :)
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 27, 2012, 10:33 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,493

My System Specs

Default

What's the model / make of the 750W? You'll be close to the upper end on a quality 750W and probably shouldn't attempt it on a questionable brand that isn't able to safely output 750W.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 27, 2012, 10:45 AM
Rookie
 
Join Date: Jun 2012
Posts: 3
Default

Yes you will have no problem running two 560ti's. My friend runs two 560ti's on a 620W PSU.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 27, 2012, 11:16 AM
lelionmoddeur
Guest
 
Posts: n/a
Default

ok thanks,its a be quiet pure power L8 PSU 750w,german quality ^^ im not sure its the L8 but looks like it ,and says 750w on the box.

but why would it be close? psu calculator says 680W with all fans and stuff so if its able to deliver 750w,what's the pb ?

Last edited by lelionmoddeur; September 27, 2012 at 11:22 AM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 27, 2012, 11:25 AM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,536

My System Specs

Default

It'll be under 680W, probably closer to 550W under load.
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 27, 2012, 11:26 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,066

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
What's the model / make of the 750W? You'll be close to the upper end on a quality 750W and probably shouldn't attempt it on a questionable brand that isn't able to safely output 750W.
Luckily for him BeQuiet! is pretty good on there quality and platforms.
The 560TI's draw about the same as my 460's did on the i7. 750W is more than enough, and the PSU has the capability to do it no problem.

-ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 27, 2012, 11:28 AM
lelionmoddeur
Guest
 
Posts: n/a
Default

thanks guys ,i was just afraid of that the GTX 560 ti is like 300w under load,so i thought that SLI would be 600w for 2 cards,so,be a bit short
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old September 27, 2012, 11:46 AM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,598
Default

you never said what screen size you are running
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old September 27, 2012, 11:57 AM
lelionmoddeur
Guest
 
Posts: n/a
Default

1680x1050 screen,old but awesome one
does that matter? btw can u answer to my other questions ?
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old September 27, 2012, 12:04 PM
supaflyx3's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jun 2010
Location: Chilliwack BC
Posts: 2,536

My System Specs

Default

You wont see that big of an improvement at the resolution, it wouldn't be worth it.
__________________
Reply With Quote
Reply


Tags
gtx 560 ti sli , psu , question

Thread Tools
Display Modes