Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old July 1, 2012, 10:54 AM
Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 8
Default noob question

Im new about this and I have one simple question

I have the GTX550ti can I run on Surround Technology with just a single card? I dont want 3D I just want to be able to conect 2 monitors and make it as 1

and if I can how can I do it?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old July 1, 2012, 12:06 PM
Allstar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 718
Default

As for as I know, the 5xx series should do 2 monitors. You just have to go into the nVidia software and look under multi-monitor setting and set it to spanning or something similar. Sorry I haven't run a nVidia in a long time but my laptop with the old 7900GS can do dual monitor, your 550ti should do it. In order to do 2D Surround (3 monitors), you need another 550TI in SLI mode.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old July 1, 2012, 12:16 PM
gingerbee's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2009
Location: Orillia, Ontario
Posts: 6,828

My System Specs

Default

nope only on the 6 series cards can u run 3 monitors on one card and spanning only works on 3 or more monitors and you need to have a lot of vram for most games or you get wicked stuttering happening which kills your gaming experience and if you think about it gaming on 2 monitors would suck balls this is why Why isnt Surround an option for 2 monitors? - NVIDIA Forums

my sli 670's are the first cards i have that game in surround good adn i tried on 480 sli and 560 448 core in sli the latter were pretty good at low spanning res but now my 670's play anything at any res the 2gb vram helps alot
__________________
Fav quote "One should strive to achieve; not sit in bitter regret." Ronin Harris
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old July 1, 2012, 02:52 PM
le2key's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2010
Location: BC
Posts: 113
Default

pretty sure you can connect 2 monitors in, you need to sli for 3
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old July 1, 2012, 03:33 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 2,925

My System Specs

Default

You can run 2 monitors on one card.
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K undervolt @4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, MSI Cyclone GTX 460, Seasonic S12II 500W, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old July 3, 2012, 06:00 AM
elmorejohn46's Avatar
MVP
 
Join Date: Apr 2012
Location: Greenville,TX
Posts: 294

My System Specs

Default

What resolution are you going to be running ,not sure what kind of slow down you would get if you are wanting to run 3840x1080 two monitors at 1920 x1080.
__________________
Intel-i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16g G.Skill 1666DDR3+256g Crucial-SSD+1-3TB Seagate+2-1TB-Samsung+1-640g- WesternDigtal+SLI-ASUS DIRECT CU II GTX-670+LG-12x Blurner+Logtech G9x-mouse+G-110-keyboard+Driving Force GT Wheel+Pioneer VSX-1020K+Polk Audio Speakers+LG-50"Plasma PM6700+Antec-P280+XFX 850w PRO Semi-Modular
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old July 12, 2012, 12:34 PM
Rookie
 
Join Date: Jul 2009
Location: Vancouver
Posts: 25

My System Specs

Default

It'll easily run 2 monitors but may be a bit weak for gaming doing that. FYI onboard graphics will do 2 monitors no problems for just desktop use
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old July 12, 2012, 01:06 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 1,521

My System Specs

Default

i think that the review of the 550GTX was saying clearly that you can do it. have a look here for requirements System Requirements
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
noob ram question ultraman7k RAM 1 April 17, 2010 07:01 PM
Noob RAM support question clone63 New Builds 8 April 17, 2009 07:37 AM
Noob question... shayan288 RAM 1 January 8, 2009 03:13 PM
RAM... A Noob Question Hail Ceasar RAM 11 December 1, 2008 06:51 PM
Noob Question about SLI dadzilla Video Cards 13 September 5, 2008 09:53 PM