Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #21 (permalink)  
Old June 8, 2012, 06:47 PM
Delavan's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2007
Location: Mtl
Posts: 1,149
Default

I actually have an issue with one of my 560TI Twin Frozr's fan.

On a cold boot (usually in the morning), the right fan (towards power connectors) of my top card is grinding (bearing noise)....Great cards tho...but people RMA, get another card, usually recertified, and often have fan issues down the road again...I'm procrastinating, but I should RMA....I'm not too fond on a 20$-30$ shipping charge.........

I wonder if TF III is better than TF II, durability wize?
__________________
i7 4770K @ 4.5GHz / Corsair H100i / Maximus VI HERO / 8GB Corsair Vengeance Red LP 1.5V 1866 / N560GTX Ti Twin FROZR II OC / Corsair Performance Pro 128GB SSD / Intel 520 120GB SSD / WD Black 640 GB storage

ROG G53SX laptop: i7 2630QM / 12GB DDR3 / GTX560m 2GB / 750GB 7200rpm (14 000 3Dmarks06)
Reply With Quote
  #22 (permalink)  
Old June 8, 2012, 06:53 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,493

My System Specs

Default

If folks are considering my own personal experience, I honestly think that the fact I had the fans manually pegged to 100% 24/7 is probably what buggered them up. I'm down to one card left now, but it's on an open bench with the stock fan profile left running.

That said... last time I RMA'd the pair of them, I also ordered an aftermarket AC cooler just in case I ran into a problem again. :)
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #23 (permalink)  
Old June 9, 2012, 05:12 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 2,882

My System Specs

Default

Actually I forgot to mention in my previous post that my brother also has a cyclone GTX 460 as well and has had zero issues.
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K undervolt @4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, MSI Cyclone GTX 460, Seasonic S12II 500W, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
  #24 (permalink)  
Old June 9, 2012, 05:52 AM
elmorejohn46's Avatar
MVP
 
Join Date: Apr 2012
Location: Greenville,TX
Posts: 294

My System Specs

Default

I had three MSI GTX-470 cards and they never gave me any problems,plus they overclocked real good.
__________________
Intel-i7-3820+Corsair H-100+Gigabyte X79-UD5+16g G.Skill 1666DDR3+256g Crucial-SSD+1-3TB Seagate+2-1TB-Samsung+1-640g- WesternDigtal+SLI-ASUS DIRECT CU II GTX-670+LG-12x Blurner+Logtech G9x-mouse+G-110-keyboard+Driving Force GT Wheel+Pioneer VSX-1020K+Polk Audio Speakers+LG-50"Plasma PM6700+Antec-P280+XFX 850w PRO Semi-Modular
Reply With Quote
  #25 (permalink)  
Old June 9, 2012, 06:13 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2009
Location: Toronto, ON
Posts: 61

My System Specs

Default

I'm using a R6950 Twin Frozr II card with unlocked shaders, and it is has impressed me thus far. It runs really quiet and cool compared to the reference 5870 I was running before.
Reply With Quote
  #26 (permalink)  
Old June 9, 2012, 07:51 AM
Chasingu's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Apr 2012
Posts: 105

My System Specs

Default

I currently just bought a 7850 Twin Frozr III. I haven't used it, but I'll probably be only doing small amounts of Bitcoin and Folding (8 Hours), at a time when I sleep. Should this have the same problems as running the fan's at 100 percent?
Reply With Quote
  #27 (permalink)  
Old August 7, 2012, 11:58 AM
taimoorali007's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 182

My System Specs

Default

Guyz my MSI GTX 560Ti 2win also has coil whinning issue, what to do! First card of MSI and scaring me to death :S:S:S:S

Cant RMA cuz in other country and plz tell me is this normal? or end up? cuz m hearing this from 5months, still gaming no restart no BSOD! Wat u say?
Reply With Quote
  #28 (permalink)  
Old August 7, 2012, 03:14 PM
neojjjk's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Location: Ind/Can
Posts: 203

My System Specs

Default

I had a cyclone 460 1gb and a HD6770 .both were good . & I sold them to some forum members
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Question about prepaid credit cards and gift cards Blu Off Topic 10 December 20, 2010 10:48 AM
Asus ARES Video Cards - CrossFire [Video] AmuseMe Reviews & Articles from the Web 5 July 1, 2010 07:34 AM
GIGABYTE Launches GT240 Series Graphics Cards with Premium Audio Experience FiXT Press Releases & Tech News 0 November 17, 2009 01:09 PM
Video Cards trayton Video Cards 3 May 12, 2009 09:15 PM
[WTB] Video Cards trayton Buy/Sell & Trade 0 February 10, 2009 02:49 PM