Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 12, 2012, 01:10 PM
Mena's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2010
Location: Hanover, Ontario
Posts: 454
Default VERY Low 3dmark11 score / XFX 7970

Any reason why I am getting such a low score on 3dmark11? with nothing running in the background I get only P3200.

Card is a XFX Double D 3GB 7970.
__________________
I am watching you.

For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity.

When a ladder was stolen from a store the manager said that further steps would be taken
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 12, 2012, 01:11 PM
dandelioneater's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2010
Location: Kelowna, BC
Posts: 1,114

My System Specs

Default

drivers maybe?
__________________
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 12, 2012, 01:33 PM
SKYMTL's Avatar
HardwareCanuck Review Editor
 
Join Date: Feb 2007
Location: Montreal
Posts: 11,404
Default

Having ALL of your system specs would be handy.....
__________________
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 12, 2012, 03:11 PM
Mena's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2010
Location: Hanover, Ontario
Posts: 454
Default

Quote:
Originally Posted by dandelioneater View Post
drivers maybe?
Updated to the latest. 12.3

Specs...lets see.

X68 Mobo and 2500K oc'ed to 4.5GHz and 16GB ram with a XFX 1050W PSU and a 650D case with 2 Intel 520 120GB in Raid 0.

There ya go.
__________________
I am watching you.

For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity.

When a ladder was stolen from a store the manager said that further steps would be taken
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 13, 2012, 03:50 AM
Mena's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2010
Location: Hanover, Ontario
Posts: 454
Default

Forgot to mention. Windows is fully updated as well.
__________________
I am watching you.

For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity.

When a ladder was stolen from a store the manager said that further steps would be taken
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 13, 2012, 02:54 PM
Mena's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2010
Location: Hanover, Ontario
Posts: 454
Default

No one? Guess I will have to reformat then and see if the problem lies within that. Only got 2 days until I have to activate anyways.
__________________
I am watching you.

For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity.

When a ladder was stolen from a store the manager said that further steps would be taken
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old April 15, 2012, 06:53 AM
Mena's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2010
Location: Hanover, Ontario
Posts: 454
Default

Reformat did not help. With 160 views I would think that SOMEONE would know a thing or two about this....
__________________
I am watching you.

For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity.

When a ladder was stolen from a store the manager said that further steps would be taken
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old April 15, 2012, 07:02 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,227

My System Specs

Default

What specific motherboard is it? Any chance you've got the vid card in a X4 slot?

How about the PSU cables? Have you tried reseating them, or using a different set/plug? Maybe it's not getting clean power.

Other than that.... all I can think of would be to try a different vid card and if that works fine, then RMA.
__________________
EVGA X58 3X SLI / i7 980X / 3X 4G Mushkin Blackline Frostbite / XFX Pro 1000W / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / WD 6401AALS / TT Lvl 10 GT
Swiftech MCP655 WC Pump / EK XT 240 Rad / 2X Scythe Ultra Kaze / EK Supreme HF / Primochill Myriad Dual Bay Res / Dell UltraSharp U2412M

Gigabyte C1007UN-D / 2X4G Gskill PC3-10700 / Pico PSU / 2.5" 750G Toshiba HDD / Mini-Box M350 / 1X 19" BenQ / 1X 17" HP
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old April 15, 2012, 07:25 AM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,599

My System Specs

Default

Sorry Adam, I just saw this. My old card not playing up to par? I can't relate to 3DM11, since I never ran any synthetic benchmarking apps when I had it.
But I can tell you it ran BF3 like a charm at Ultra settings, on a U2412M - have you tried rolling back the drivers? Looking at my log, I used the 12.2s, not the 12.3s.
And like Steve mentionned, make sure the PCIe slot is configured for 16x.

John
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old April 15, 2012, 01:00 PM
Mena's Avatar
MVP
 
Join Date: Jul 2010
Location: Hanover, Ontario
Posts: 454
Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
What specific motherboard is it? Any chance you've got the vid card in a X4 slot?

How about the PSU cables? Have you tried reseating them, or using a different set/plug? Maybe it's not getting clean power.

Other than that.... all I can think of would be to try a different vid card and if that works fine, then RMA.
Hmm...Never thought of the power cables as it is a modular PSU. Will check that.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
Sorry Adam, I just saw this. My old card not playing up to par? I can't relate to 3DM11, since I never ran any synthetic benchmarking apps when I had it.
But I can tell you it ran BF3 like a charm at Ultra settings, on a U2412M - have you tried rolling back the drivers? Looking at my log, I used the 12.2s, not the 12.3s.
And like Steve mentionned, make sure the PCIe slot is configured for 16x.

John
Not a problem John. The card is great and I am loving it....it just seemed strange that the card pulled such a low score. From what I have seen on google it appears to be common with a few 7970's.

I just did a reformat AGAIN ( After the last reformat last night it keep doing that DING DONG noise over and over and over again as something would not accept the driver for a PCI Communications Device ) and everything seems okay now... Going to redownload "11" and see what happens.

Apologies for my earlier remark....insomnia has gotten its hold on me for the past 2 weeks and it is starting to get me annoyed so please accept my apologies if I sound like I am snapping at any of you.
__________________
I am watching you.

For me, insanity is super sanity. The normal is psychotic. Normal means lack of imagination, lack of creativity.

When a ladder was stolen from a store the manager said that further steps would be taken
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTX580s nab 3DMark11 record The RealRollo Video Cards 0 December 2, 2011 04:36 AM
3DMark11 Won't Open??? bvsbutthd101 O/S's, Drivers & General Software 6 September 5, 2011 12:32 PM
Low Vantage Score... fjanicki Overclocking, Tweaking and Benchmarking 12 August 23, 2010 03:12 AM
2nd Rig 3DMark06 Score rjbarker Overclocking, Tweaking and Benchmarking 0 March 13, 2009 06:15 PM
Score !!! BrainEater Off Topic 14 February 3, 2009 04:06 PM