Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 28, 2012, 07:44 AM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default Gpu for my Workstation ?

Iím looking for a new GPU for my workstation; I want to build a website, so I need to learn Photoshop and similar software use to make the graphics for my website. I may also make some small rendering and small 3d drawings to add some animation to my website. For now I have 2 monitors one is 1920x1200 and the other 1680 x 1050 and probably add a third one. I donít think I will use eyefinity. I want something that will not bottle neck, I have a Maximus IV Extreme Z as motherboard so I can use more than a GPU if need. My CPU is a 2600k, I will not play games on this computer , I was using 2 x 560 before, I sell one here, but I feel it was best suit for my purpose, So what do you think ?

Last edited by botat29; February 28, 2012 at 07:51 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 28, 2012, 07:54 AM
great_big_abyss's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Winnipeg
Posts: 2,210

My System Specs

Default

To be honest, you could probably get away with a Quadro FX580. No need to break the bank on a workstation build that will only be handling small 3D models.
__________________



HTPC: Z77A-G45; 3770K; Coolermaster GeminII; 2x4GB Kingston HyperX 1600Mhz; MSI R7-260X; 2x 128GB Crucial M4 SSD; 1TB WD Green, 2x 2TB WD Green; PC P&C 750W PS; Fractal Design Node 605;
Son's Rig: M5A97; 1055T; CNPS20LQ; 2x4GB Corsair Vengeance 1600Mhz; ASUS GTX650Ti Boost; 80GB Intel 520 SSD; 320GB WD Black HDD; SPI 700W; Bitfenix Shinobi;
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 28, 2012, 08:04 AM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

How this Quatro will compare to my GTX 560 ? I never use a real WS GPU , and yes not breaking the bank is a good option, lol
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 28, 2012, 09:51 AM
Rookie
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 5
Default

What about budget, is there a certain limit you want to stay within? Would pre-owned GPUs come into consideration?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 28, 2012, 10:06 AM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

I will like to stay under $ 500 and I usally buy new stuff
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 28, 2012, 04:01 PM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

Quote:
Originally Posted by botat29 View Post
How this Quatro will compare to my GTX 560 ? I never use a real WS GPU ,
Someone can help me on this one ?
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 28, 2012, 05:13 PM
Allstar
 
Join Date: Aug 2011
Location: Vancouver, BC
Posts: 716
Default

Nvidia Quadro - Wikipedia, the free encyclopedia

Assuming that Wiki article is correct, there are some feature that aren't available on the GeForce card even tho the guts are the same.

Quadro Spec PDF
http://www.nvidia.com/content/PDF/pr...er-revised.pdf

Geforce Spec HTML
Graphics Cards Buy Now
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 28, 2012, 06:00 PM
artistpavel's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto ON
Posts: 579

My System Specs

Default

Back in my day, one could flash a GeForce 8800GT with a Quadro bios and save thousands of dollars, check if people still do that with 560s.

Last edited by artistpavel; February 28, 2012 at 06:10 PM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 28, 2012, 07:20 PM
Rookie
 
Join Date: Feb 2011
Posts: 48
Default

Quote:
Originally Posted by artistpavel View Post
Back in my day, one could flash a GeForce 8800GT with a Quadro bios and save thousands of dollars, check if people still do that with 560s.
People are modding gtx480s into Tesla C2050s.

GTX480 to C2050 hack or unlocking TCC-mode on GeForce - NVIDIA Forums
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 28, 2012, 07:33 PM
botat29's Avatar
Allstar
 
Join Date: Oct 2010
Location: Montreal
Posts: 828
Default

Thanks guy but I'm looking for something I can purchase not mod
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Workstation build kpamir New Builds 4 March 5, 2011 06:50 PM
CAD Workstation: X3440 vs 760 vs 860 tzoutz New Builds 11 January 4, 2011 02:12 AM
New Virtualization workstation doup93 New Builds 11 October 12, 2010 11:22 AM
3D Workstation Paul Rogers CPU's and Motherboards 6 January 11, 2008 04:08 PM
Workstation displat Amon Display Units 16 August 17, 2007 07:19 AM