Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 23, 2012, 05:03 AM
MVP
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 427

My System Specs

Default MSI afterburner problem with fans on crossfire

I use a custom profile for both my 6950s, and it seems to work most of the time, but not always

But one thing is although when Win7 starts, MSIAB starts, it NEVER starts the cards on the custom profile, I always have to hit 'reset' in MSIAB and then the 'user define' button next to the fan control

So how to I have it start with my custom profile?
__________________
i7 2700k - 7950 3GB crossfire - 4GB 1866 CL8 - 1600p
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 23, 2012, 05:34 AM
taimoorali007's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 181

My System Specs

Default

Did you mark on fan controller tab? becuz, whenever you set fan speed then uncheck it, it will set to default again!
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 23, 2012, 05:41 AM
MVP
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 427

My System Specs

Default

in settings on the fan tab, "enable user defined ...fan control" is check marked

and on the general tab, both cards are synced, start with win7, and start minimized
__________________
i7 2700k - 7950 3GB crossfire - 4GB 1866 CL8 - 1600p
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 23, 2012, 09:57 AM
Allstar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Toronto, Ontario
Posts: 607

My System Specs

Default

And most importantly, make sure you enable Apply Overclocking settings at startup.
This is something I found out cause I had the same issue when I had my 6950. That option is required for the custom fan profile to start on bootup.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 23, 2012, 03:32 PM
MVP
 
Join Date: Nov 2010
Posts: 427

My System Specs

Default

thanks

and thats hard to spot, its not in settings, its in small print at the bottom of the main left panel
__________________
i7 2700k - 7950 3GB crossfire - 4GB 1866 CL8 - 1600p
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 23, 2012, 06:56 PM
Allstar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Toronto, Ontario
Posts: 607

My System Specs

Default

Ya, definitely not the most intuitive design.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Msi afterburner doubt tromedo Overclocking, Tweaking and Benchmarking 7 December 17, 2011 04:37 PM
MSI Afterburner profiles GT7R O/S's, Drivers & General Software 2 December 6, 2011 03:09 PM
MSI afterburner Overvolt martin_metal_88 Overclocking, Tweaking and Benchmarking 17 September 26, 2010 02:58 PM
MSI Afterburner?? sswilson Video Cards 0 October 20, 2009 12:20 PM
problem. quiet to loud fans after installed. kyle_L Air Cooling 10 July 2, 2009 02:11 PM