Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 28, 2011, 10:14 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 716

My System Specs

Default 5970 + PhysX Card

Ok so i found this forum with a modded driver to run a PhysX card on ATi setup

i will be running a Radeon HD 5970 2GB with a Zotac GTS 250 1GB

now anyone have the right steps into making this happend ? and properly ?

last time i tried.. took 20min to load into windows with my 5970 and a GT430 hopefully this time works like a charm
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 28, 2011, 10:40 PM
Allstar
 
Join Date: Nov 2010
Location: London, Ontario
Posts: 644

My System Specs

Default

I couldn't imagine it being worth the problems.

I think the only game I've ever played with physx was Batman: AA
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 28, 2011, 10:43 PM
Adzsask's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Dec 2011
Location: SK
Posts: 831

My System Specs

Default

Not worth the problems, and there are what, 4 games out with phys-x that were even popular ? It is a gimmick at best to lure team red to the green side.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 29, 2011, 12:20 AM
MacJunky's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Creston, BC
Posts: 1,743

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Adzsask View Post
Not worth the problems
What problems? It was painless when I was using a Radeon HD 3850(and later 5750) with a GeForce 9600GSO for physx.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 29, 2011, 02:44 AM
dustin1706's Avatar
Allstar
 
Join Date: May 2010
Location: Alberta
Posts: 633

My System Specs

Default

Well, I gave it a shot back in November. I was running X-fire 5870s and a GTX450. at that point the latest drivers that work with the "hybrid mod" were 260.63. It took me a while to find those drivers.

I followed the hybrid mod instructions and they worked just fine. 3d vantage 10 doesn't detect the physx card for some reason, but fluidmark 1.3.1 does (after I deleted physxdevice.dll) I tried the Physx screensaver, mafia 2 etc... And it worked, but graphically the difference was negligible. Definitely not worth the time nor the effort.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 29, 2011, 06:42 AM
MVP
 
Join Date: Sep 2011
Posts: 444

My System Specs

Default

Yep, overall very very few games use PhysX to its full effect, many use Physics of differing companies, but PhysX is only for a handfull, and I believe there was only maybe 3-4 titles that it was worth having in a general sence, overall, its best not to go through the hassles, unless you REALLY like those specific games.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 29, 2011, 04:41 PM
r0k0's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2007
Location: Gatineau, Quebec
Posts: 716

My System Specs

Default

well i play Mafia II and Metro 2033
__________________
Main Rig
Intel Core i5 4670K
Gigabyte Z87X-OC Force

Gigabyte Geforce GTX 780 3GB
2x 4GB G.Skills Trident X DD3-2400
NZXT Switch 810 Matte Black / Enermax Revolution 920W
A-DATA S510 120GB OS / A-DATA SX900 256GB Games / WD Black 1TB Misc

Canadian Eh ?
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old January 5, 2012, 09:48 PM
Rookie
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 25
Default

not worth doing that...
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old January 6, 2012, 08:12 AM
Jebusman's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2008
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 358

My System Specs

Default

I remember playing Mirror's Edge with my twin 9800GT + 8800GTS setup with PhysX turned on. It just made glass (along with my FPS) shatter.

I mean, it's just adding extra eyecandy, there's absolutely nothing substantial from running PhysX. But if you can get that card running just fine in an ATI/AMD setup then all the power to you.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old January 6, 2012, 09:30 AM
KaptCrunch's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Ontario
Posts: 2,970
Default

Quote:
I mean, it's just adding extra eyecandy, there's absolutely nothing substantial from running PhysX. But if you can get that card running just fine in an ATI/AMD setup then all the power to you.
just eye candy, ati/amd to get CF working is a chore where Nv is a click

physx titles
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GTX 295 as a PhysX card.. to much ? Alpine Video Cards 12 February 2, 2013 01:27 PM
460 for a Physx card ???? scruff Video Cards 27 July 13, 2010 09:59 PM
Dedicated Physx card with main ATI card? NineLives Video Cards 5 June 27, 2010 08:20 PM
[WTB] Physx Card Dadi_oh Buy/Sell & Trade 12 May 6, 2010 12:57 PM
Physx Card NightRain Video Cards 15 July 9, 2009 07:55 AM