Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 11, 2011, 08:51 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Default Bad Performance w/ 6970 ?

Hi , I recently built my computer and I got some games and Ive noticed my 6970 isn't performing too well , For example When I play Fallout 3 I get 59-60 frames constant which is good But other people with a similar rig will get better performance like a gtx 570 and an i7 870 and they will get 100 frames , Even if I turn my settings down it dont boost my fps , and in crysis I get 30 frames maxed out - Some of my specs are i7 2600k @ 3.4ghz , 8gb ddr3 ram , Asrock p67 extreme 4 gen 3 .. Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 11, 2011, 09:17 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,794

My System Specs

Default

If I remember correctly FO3 is Frames locked at 60 FPS....I was able to go into nv Control Panel and Force Vertical Synch off, there must be something similar in your CCC...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 12, 2011, 04:34 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,561
Default

yeah that just sounds like a vsync lock. if you disable it your framerate will be unbound from your monitor refresh rate.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 12, 2011, 04:41 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Richmond Hill
Posts: 8,539

My System Specs

Default

Going to agree with others, sounds like you have vsync on (or the game is locked to it) causing you to essentially stay at the same frames.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 12, 2011, 08:46 AM
Soullessone21's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Oct 2011
Location: Calgary AB
Posts: 1,289

My System Specs

Default

Why would you want more then 60 frames?
And ya its Vsync I use the Same card and am locked at 60 frames turn it off and it shoots way up, but whats the point? just makes your computer hotter and louder and the game looks the exact same.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 12, 2011, 08:51 AM
Jebusman's Avatar
MVP
 
Join Date: Nov 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 358

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Soullessone21 View Post
Why would you want more then 60 frames?
And ya its Vsync I use the Same card and am locked at 60 frames turn it off and it shoots way up, but whats the point? just makes your computer hotter and louder and the game looks the exact same.
Fun fact, try telling a counterstrike player that his game at 60FPS and his game at 300FPS is the exact same.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 12, 2011, 08:13 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Default

Thanks Guys , I just wanted to make sure it wasn't an issue with my gpu , Im totally fine with 60 frames , Thanks again to everyone
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old December 12, 2011, 08:30 PM
Rookie
 
Join Date: Dec 2011
Posts: 11
Default

Oh , I disabled V sync In the CCC and the fallout.ini and my frames went to like 90-110, and It looked to fast lol , So Yeah It was V sync , Thanks everyone
Reply With Quote
Reply


Tags
6970 , issues , performance

Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[WTB] 6970 REV 1.0 Levesque Buy/Sell & Trade 0 September 19, 2011 07:27 AM
[WTB] GTX 580 / ATI 6970 Inik Buy/Sell & Trade 5 September 3, 2011 11:05 AM
AMD 6970 Vs GTX 570 Chris65478 Video Cards 6 June 24, 2011 03:22 PM
6970 performance just below GTX 580 Deeival Rumor Mill 31 November 30, 2010 02:47 PM
MLC High Performance SSD-CORSAIR Performance Series 128GB PC/NB Dual Platform Test windwithme Storage 2 April 10, 2010 07:44 AM