Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 6, 2011, 11:55 PM
FlyingFish's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Vancouver
Posts: 491
Default what would cause blown caps on a graphics card?

I picked up a pile of parts from a friend, and one of them is a 7600GT with blown caps. I'll probably fix it if only for the practice, but I'm curious, what would cause the caps to blow on a graphics card? Power problems?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 7, 2011, 12:11 AM
Lpfan4ever's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Posts: 2,771

My System Specs

Default

Age most likely.
__________________
Quote:
Originally Posted by encorp
I don't know, maybe if you get a big enough compacticator you can put it in your butt and name yourself "sexbuttplug"...
Code:
<martin_metal_88> I think I am gonna sell my server
...
<firebane> i will offer pereniums mom
<firebane> slightly used
<Keltron> slightly is an understatement
<LPfan4ever> Who're you kidding...slightly?
<martin_metal_88> peri's mom, slightly used? lol...

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 7, 2011, 06:08 AM
BrainEater's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Calgary
Posts: 2,517
Default

Actually it's probably NOT age.

The 7600 is the right age to have counterfeit caps in it :

Capacitor plague - Wikipedia, the free encyclopedia

__________________
Intel 3930k /rIVe/32 Gb vengeance LP/Nvidia TITAN/760/760/Intel 520's/WD raptors/etc...
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 7, 2011, 08:45 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

that and or dude maxed it out mhz wise 24/7.

do make a page with the project,be cool to see ya in action.

love it when old hw is resurrected hehe
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 7, 2011, 09:02 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2011
Location: Montreal
Posts: 1,577

My System Specs

Default

could also be that PSU failed. I have seen that when an Antec SP450 died took with it the whole system and blown the caps on a 7300GT, that silent model from Asus. the whole config was like 5 years old.
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 7, 2011, 10:06 AM
Lpfan4ever's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2008
Location: Calgary
Posts: 2,771

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by BrainEater View Post
Actually it's probably NOT age.

The 7600 is the right age to have counterfeit caps in it :

Capacitor plague - Wikipedia, the free encyclopedia

The more you know. I thought that happened due to age, had never heard of that.
__________________
Quote:
Originally Posted by encorp
I don't know, maybe if you get a big enough compacticator you can put it in your butt and name yourself "sexbuttplug"...
Code:
<martin_metal_88> I think I am gonna sell my server
...
<firebane> i will offer pereniums mom
<firebane> slightly used
<Keltron> slightly is an understatement
<LPfan4ever> Who're you kidding...slightly?
<martin_metal_88> peri's mom, slightly used? lol...

Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 7, 2011, 01:05 PM
Perineum's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Surrey, B.C.
Posts: 4,040

My System Specs

Default

It was a huge thing back in the day, with motherboards dying, etc.

Let me know what value capacitors you need FlyingFish and I may be able to supply them.....
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intel HD Graphics with Graphics Card MoUnit CPU's and Motherboards 4 August 6, 2011 03:54 PM
AMD Extends Graphics Performance Lead, Launches World's Fastest Graphics Card? Again! FiXT Press Releases & Tech News 2 March 8, 2011 02:32 PM
MSi R4890 Cyclone SOC - Prepare To Be Blown Away Soultribunal Press Releases & Tech News 1 September 21, 2009 07:49 PM
What graphics card? Farmrush New Builds 17 September 14, 2009 08:12 PM
Blown Sound Card tmoses Audio 11 May 7, 2009 04:45 PM