Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 27, 2011, 06:55 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default Second vid card extremely slow

I have a second video card just to run an extra monitor on my system. It's a POS since it's only a Geforce 6200 but I only need it to run windows explorer, firefox or M$ Office etc.. It did it's job just fine until I updated to Win7 and now it is as clunky as hell. I'm just kind of wondering why? A DirectX thing maybe?

If it is a hardware issue what's the lowest vid card I can get away with? Needs to be nvidia BTW to play nice with my GTX 280 driver wise.
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 28, 2011, 06:53 AM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

perhaps put it to 7 basic/ aero might be heavy on it maybe?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 6, 2011, 09:52 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default

Thanks. That pretty much solved the problem and sped up the whole system rather nicely. Man I need some newer tech.
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 20, 2011, 08:25 PM
biff's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Courtice, Ont.
Posts: 1,235
Default

I'm pulling this tread back up... Eventhough the system as a whole was better AutoCAD was still really bad, I just figured ATI's are better the nVidia's for this. BTW I run cad off my main monitor which is run off my GTX280. I tried disabling the 6200 and cad runs worlds better - like butter. So is the fact that I even have a slower card on the system causing the slowdown or would it be some sort of settings issue? I don't want to give up the cad performance but I'd really like to get that third monitor up and running.
__________________
Q6600 @ 3.83GHz w/ D-Tek Fusion
Asus P5Q-PRO
2x 2GB PC8000 Mushkin Redlines @ 1020MHz w/5-5-5-12 timings
EVGA GTX 280 (SC?)
OCZ Gamer Xtreme 600W PSU
Cooler Master Cosmos on water
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 20, 2011, 08:32 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

could be drivers or could be the card itself. replace it with something faster


also could be diff gen cards not playing that nice together,
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 21, 2011, 06:38 AM
neojjjk's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: May 2010
Location: Ind/Can
Posts: 203

My System Specs

Default

could be a driver issue.
try old whql drivers also.
use driver sweeper software to remove old drivers .260.99whql is a good one.,also check 18x.xx whql drivers
if it is hardware issue then buy new gen cheap cards
Newegg.ca - SPARKLE SXT430512S3LNM GeForce GT 430 (Fermi) 512MB 64-bit DDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready Low Profile Video Card

Newegg.ca - Galaxy 43GGS8HX3SPZ GeForce GT 430 (Fermi) 1GB 128-bit DDR3 PCI Express 2.0 x16 HDCP Ready Video Card
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Need to upgrade my second vid card biff Video Cards 1 February 26, 2010 01:06 PM
what vid card should I get? omgwtf Video Cards 17 December 15, 2008 05:34 PM
Thinking of next vid card biff Video Cards 14 December 2, 2008 08:24 PM
new vid card cmac79 Video Cards 3 July 29, 2008 11:39 AM
which cheapo vid card? philmar Video Cards 6 May 25, 2007 03:46 AM