Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 28, 2011, 03:10 PM
ern88's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2011
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 277

My System Specs

Default Why do people get "display driver stopped working..."

Why do people including myself get the "ATI display driver has stopped working but has recovered" What is causes this and is it a Hardware problem or some driver problem. And is there a solution?

Thanks
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 28, 2011, 03:25 PM
bf1 bf1 is offline
Top Prospect
 
Join Date: Sep 2010
Posts: 116
Default

i updated my drivers a couple days ago and it has seemed to stop so far lol, have you updated urs?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 28, 2011, 03:30 PM
Top Prospect
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 142
Default

is your GPu overclocked? if it is, that's unstable overclock, other wise, it's driver issue
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 28, 2011, 03:32 PM
Spikemaul's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Mar 2009
Location: Regina, Saskatchewan
Posts: 394

My System Specs

Default

Ever since I have been playing Black Ops My card's been crashing even at stock settings.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 28, 2011, 03:46 PM
ern88's Avatar
MVP
 
Join Date: Jan 2011
Location: Halifax, Nova Scotia
Posts: 277

My System Specs

Default

I have been using the latest 11.2 drivers. My problem happens when watching embedded videos on Google chrome. Don't think it happened once when playing a game. Just wierd. But I know I am not the only person. A buddy of mine has the same issue as well with a different video card
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 28, 2011, 04:56 PM
Delavan's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: May 2007
Location: Mtl
Posts: 1,149
Default

Quote:
Ever since I have been playing Black Ops My card's been crashing even at stock settings.
although I have no cure for that, there is a few of my buddies that have issues with Black ops crashing...
another one of my buds runs a GTX275 and he's fine..
__________________
i7 4770K @ 4.5GHz / Corsair H100i / Maximus VI HERO / 8GB Corsair Vengeance Red LP 1.5V 1866 / N560GTX Ti Twin FROZR II OC / Corsair Performance Pro 128GB SSD / Intel 520 120GB SSD / WD Black 640 GB storage

ROG G53SX laptop: i7 2630QM / 12GB DDR3 / GTX560m 2GB / 750GB 7200rpm (14 000 3Dmarks06)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 28, 2011, 05:28 PM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2008
Location: Halifax
Posts: 209

My System Specs

Default

There are people having problems with the 11.2 release - no surprise there

Negative review here: AMD Catalyst 11.2 Windows 7 Driver Analysis - Final Thoughts :: TweakTown USA Edition

I had problems with random freezes and crashes, even had my video cad not being recognized sometimes when I would boot up my computer.

I had to (in safe mode) uninstall all traces of ATI drivers, then reinstall 11.1, now everything seems to be fine.

Not everyone is having issues, a look at the amd forums shows mixed results, but maybe that is what is cuasing your problems too. try uninstalling the 11.2 and installing 11.1 or the 11.1a hotfix release.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 28, 2011, 07:07 PM
LaughingCrow's Avatar
MVP
F@H
 
Join Date: Feb 2010
Location: Southern Ontario
Posts: 387
Default

I get it occasionally with a GTX 460. Never figured out what causes it or how to fix it, although I tried some of the remedies. Seems to be a common enough problem in Vista or Win 7, yet sporatic. Usually while gaming but a couple of times just surfing.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 28, 2011, 07:23 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,453

My System Specs

Default

Overclock failed?
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 28, 2011, 08:56 PM
kingnubian's Avatar
MVP
 
Join Date: Apr 2007
Location: Montreal
Posts: 305
Default

I get that message occasionally with my EVGA GTX 570 & it's never been overclocked. Seems to pop up when I've had my pc on for a few days even though most of the time it's idle. Funny thing is I never get it during gameplay.
__________________
GOD Is Good
________________________________________

Intel i7-2600K @ 4.8Ghz
Asus Sabertooth Z77
16GB G.Skill Ripjaws Z (1866MhZ CAS9)
NZXT Kraken X60 CPU Cooler
2x Sandisk Extreme 240GB SSD (RAID 0)
Seagate 7200.12 500gig HD
Galaxy GTX660Ti 3GB
LG DVDR
NZXT Phantom 630 Case
Antec TruPower New 750W Power Supply
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Driver has stopped working and has recovered grifter11 Troubleshooting 8 January 16, 2011 11:18 AM
"display driver has stopped working" shayan288 Troubleshooting 4 February 26, 2009 07:11 AM
"Display driver stopped responding and has recovered" (Epic Length) tehgooch Troubleshooting 10 May 9, 2008 05:34 AM