Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old February 5, 2011, 02:03 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,074

My System Specs

Default Anyone running HD6950/6970 crossfire?

I am having an issue w/ my HD6950 crossfire where GPU2 always runs @ 100% usage even in the desktop. I've tried the Cat 10.12s and the 11.1s. Both w/ the same result. I have no overclocking software installed. I've tried installing just the display drivers. Everything always results in it running 100% utilization.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old February 5, 2011, 05:21 PM
Allstar
 
Join Date: Jun 2008
Location: Toronto, Ontario
Posts: 608

My System Specs

Default

Do you have dual monitors?
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old February 5, 2011, 05:34 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,945

My System Specs

Default

I believe Arinoth had this issue with his Crossfire 6870s which is why he moved to 560s.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old February 5, 2011, 06:11 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,074

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Eluder View Post
Do you have dual monitors?
Nope. Just one.,

Quote:
Originally Posted by JD View Post
I believe Arinoth had this issue with his Crossfire 6870s which is why he moved to 560s.
I've been told the 10.12a drivers might work. Too busy overclocking the 2600k to try it out though.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old February 5, 2011, 06:24 PM
Chilly's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Sep 2007
Location: Ontario
Posts: 2,593
Default

no issue here CF 6970, cat 10.12a
__________________
"Let's face it, we're not changing the world. We're building a product that helps people buy more crap - and watch porn."
Bill Watkins, CEO Seagate Technology

Dual Xeon X5650 @ 4.1GHz | EVGA Classified SR-2
2x4GB G.Skill at 1496MHz (9-9-9-24) | XFX 4890 XXX 1GB at 1000/1000MHz
Intel SSD X25-M 80GB Gen2 | Western Digital 1TB Black | SilverStone Zeus 1200W
Sound Blaster X-Fi XtremeMusic | Sony MDR-V700 | Windows Seven x64


Stuff for Sale! You must buy it, you can't look away!
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old February 5, 2011, 06:48 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

i take it uncrossfired both downclock properly? :)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old February 5, 2011, 06:54 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,074

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
i take it uncrossfired both downclock properly? :)
If I take a card out of the system and run them individually the GPU usage drops back down to 0%. And each of them work properly. However just disabling Crossfire in CCC does not work.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old February 5, 2011, 07:09 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

k, might be shooting blind here, but is it always gpu2? i mean if you switch cards around, disabled or not xf, its still goes full bore no?

im not telling you to do it, but i jump the gun and work the bios myself when i see the drivers are of no help.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old February 5, 2011, 07:22 PM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 8,074

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by _dangtx_ View Post
k, might be shooting blind here, but is it always gpu2? i mean if you switch cards around, disabled or not xf, its still goes full bore no?

im not telling you to do it, but i jump the gun and work the bios myself when i see the drivers are of no help.
Yes I've swapped them around and it is always GPU2.
__________________
Mael
Big Lian Li
Forever Alone
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old February 5, 2011, 08:04 PM
HiTi's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Oct 2008
Location: Nova Scotia
Posts: 239
Default

Did you apply that registry fix or more of a work around for xfire. Apparently, its something to do with power (ULPS) management. I dunno if that helps or will work at all...just throwing it out there.

After reading about that issue again...i doubt that would help.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New Hd6950 PCS++ already unlocked to 6970! [HardwareHeaven] Delavan Reviews & Articles from the Web 1 January 29, 2011 10:33 PM
first LOCKED non-moddable HD6950!!! Delavan Video Cards 6 January 22, 2011 04:18 PM
AMD 6970 Crossfire review crazyeyesreaper Member Reviews 1 January 6, 2011 01:40 PM
Crossfire 4870 vs single 6970 MrBluray Video Cards 9 December 27, 2010 05:55 PM
P35 or X38 motherboad for running 2 x HD 3870's in crossfire? Jamz CPU's and Motherboards 2 March 21, 2008 10:00 PM