Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old December 19, 2010, 09:45 AM
Slik's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sault Ste Marie On.
Posts: 1,076

My System Specs

Default Quadro Driver install?

I just downloaded the 259.81 Quadro drivers from Nvidia site. Is there any thing I should know before I install them? Is there a 'Best' way to install them? Driver cleaner? I just want to make sure, as I have never used Quadro before. Thanks all.
__________________
Corsair Air 540 -i7 4930k @ 4.4ghz. Liquid cooled-4x4gb G Skill Trident X DDR3@ 2400mhz- Two EVGA Titans SLI - Xonar Phoebus Sound Card-Dell 3008 30" Monitor-Razer Tiamat Headphones-Butt Kicker Gamer-TrackIR 5
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old December 19, 2010, 12:47 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,075

My System Specs

Default

You shouldn't be using Quadro drivers at all, unless you have a Quadro commercial card. The most current Geforce drivers for your GTX 480's are version 260.99 found here: GeForce.com - Get the Most Out of Your GPU
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old December 19, 2010, 01:08 PM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

Well... you shouldn't but people are, since you can run 3dmark 11 in SLI ... some have even said the performance is better than the current nvidia drivers (something with GPU usage in games)... but you have to have an altered .INF file for it to work... I would say just wait until Nvidia releases a new driver...
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old December 20, 2010, 08:17 AM
Slik's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sault Ste Marie On.
Posts: 1,076

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by SugarJ View Post
You shouldn't be using Quadro drivers at all, unless you have a Quadro commercial card. The most current Geforce drivers for your GTX 480's are version 260.99 found here: GeForce.com - Get the Most Out of Your GPU
How about Developer drivers? I have a problem with regular drivers as they lose settings for Physics and color settings every time I start or re-boot my computer. I'm using the 260.99 right now.
__________________
Corsair Air 540 -i7 4930k @ 4.4ghz. Liquid cooled-4x4gb G Skill Trident X DDR3@ 2400mhz- Two EVGA Titans SLI - Xonar Phoebus Sound Card-Dell 3008 30" Monitor-Razer Tiamat Headphones-Butt Kicker Gamer-TrackIR 5
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old December 20, 2010, 08:52 AM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,075

My System Specs

Default

If you are talking about Beta drivers, there still aren't any newer than 260.99 for 470/480's.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old December 20, 2010, 10:05 AM
MVP
 
Join Date: Oct 2010
Location: Hamilton, Ontario
Posts: 271

My System Specs

Default

try an older driver too see if you have the same issues... and yes there are no beta drivers out at the moment...
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old December 20, 2010, 10:48 AM
Slik's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sault Ste Marie On.
Posts: 1,076

My System Specs

Default

I have a set of 'Nvidia Developer Driver 263.06' downloaded and ready for install if it won't screw anything up. I know I could try it and see for myself but I'm just not comfortable without some info on Developer drivers and the best way to install them. Any and all info is very much appreciated. Merry Christmas!
__________________
Corsair Air 540 -i7 4930k @ 4.4ghz. Liquid cooled-4x4gb G Skill Trident X DDR3@ 2400mhz- Two EVGA Titans SLI - Xonar Phoebus Sound Card-Dell 3008 30" Monitor-Razer Tiamat Headphones-Butt Kicker Gamer-TrackIR 5
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old December 20, 2010, 11:16 AM
MVP
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canaduh
Posts: 376

My System Specs

Default

you won't be able to install quadro drivers unless you mod them or downloaded them pre-modded

i'm using 265.90 on my 580 and no problem so far

just install like other drivers, with the lastest nvidia gui you don't even have to remove the old drivers first, well i don't. I know some people are really anal about drivers but to each their own.
__________________
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old December 20, 2010, 12:22 PM
Slik's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sault Ste Marie On.
Posts: 1,076

My System Specs

Default

How about the Developer Drivers? Are they the same as Quadro? Are they some kind of beta? Now I REALLY want to try them. I'm not going to until I hear a bit about what kind of drivers they are. Thanks all.
__________________
Corsair Air 540 -i7 4930k @ 4.4ghz. Liquid cooled-4x4gb G Skill Trident X DDR3@ 2400mhz- Two EVGA Titans SLI - Xonar Phoebus Sound Card-Dell 3008 30" Monitor-Razer Tiamat Headphones-Butt Kicker Gamer-TrackIR 5
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old December 20, 2010, 12:51 PM
MVP
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canaduh
Posts: 376

My System Specs

Default

it's just drivers, install them and if it doesn't work uninstall them, there's not much to messed up IMO
__________________
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Quadro Folding? Dr_BenD_over HardwareCanucks F@H Team 19 May 7, 2010 04:48 AM
Driver install to OS for another PC clone63 O/S's, Drivers & General Software 0 March 24, 2010 09:04 PM
Nvidia Quadro FX Frepz Video Cards 0 January 19, 2010 09:30 AM
Geforce + Quadro enzeo Video Cards 2 September 30, 2008 07:24 PM
ultimate install closed down after install prebent O/S's, Drivers & General Software 0 September 25, 2008 02:05 AM