Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 15, 2010, 09:20 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,980

My System Specs

Default folding/PhysX on x1 slot?

I'm looking to buy a Crosshair 4 Extreme to try the Lucid chip out. And I just found out that one of the PCIe slots runs @ x1 when all 5 slots are being used. Has anyone tried folding w/ a card in a x1 electrical slot?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 15, 2010, 09:39 AM
Hall Of Fame
 
Join Date: Oct 2007
Posts: 1,577
Default

I would imagine folding to not be immensely memory bandwidth intensive. It probably doesn't even saturate a 1x bus. but dont quote me, this is pure guessing.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 15, 2010, 09:55 AM
Soultribunal's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2008
Location: Mississauga
Posts: 8,066

My System Specs

Default

There should be no problems folding whatsoever. I have done it on 4X slots and there was absolutely no difference in Points from that to a 16X so I would imagine the same would be true even on 1X.

ST
__________________




"We know not why he calls for us, only that when he does we must answer" - DMP 2009

"Dear Iceberg, I am sorry to hear about global warming. Karma is a bitch. Signed - Titanic"

I would rather believe and find god doesn't exist than to not believe and find that he does.

www.realhardwarereviews.com
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 15, 2010, 09:57 AM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2010
Location: Markham
Posts: 1,569

My System Specs

Default

I've people have run folding cards in a physical 1x slot via adapter w/o any PPD hits, shouldn't be a problem for you.
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 15, 2010, 11:39 AM
Varroa's Avatar
Allstar
 
Join Date: Nov 2007
Location: National Capital Region, Canada
Posts: 744

My System Specs

Default

I ran a physX card in a PCIe 1.1 1x electrical slot and worked fine but when I upgraded my board I ran the same card in a PCIe 2.0 8x electrical slot and I got a significant gain in fluidmark.
__________________
GAMER: Win7 Pro x64, I7 3770K (stock) (CM 212+), Asus P8Z77-V Pro, Gigabyte 7970 OC Ghz Edition 3 GB, Corsair Vengeance LP 4 x 4GB DDR3 1600Mhz, Crucial M4 120 GB + 256GB, Crucial M500 480 GB SSD, 1TB WD Blk, BRD, HX750W, Auz X-Fi Prelude, & Fractal Design Arc MIDI R2

Lenovo Ideapad Y510p: i7-4700MQ 2.4GHz (undervolted by 80mV), 16GB DDR3L-1866MHz, Intel GMA 4600HD / SLI'ed Nvidia Geforce GT 755M 2GB GDDR5, 240 GB Crucial SSD, 128GB M.2 SSD, 15.6" HD+ Glossy LED
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 15, 2010, 11:49 AM
lowfat's Avatar
Moderator
 
Join Date: Feb 2007
Location: Grande Prairie, AB
Posts: 7,980

My System Specs

Default

I've decided to ditch the whole C4E idea. It can't do 4 GPU's over the HyrdaLogix.

So no need do worry about a x1 slot.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
i need an graphic card for x4 slot jksynapse Video Cards 6 February 18, 2012 03:27 PM
Folding in ATI system /w Nvidia for Physx headsh0t HardwareCanucks F@H Team 25 July 20, 2010 08:37 PM
Building a dual GPU folding machine with one 16x and one 4x slot Photograph HardwareCanucks F@H Team 12 March 28, 2010 12:28 AM
ATI + Nvidia Physx Folding question nakano2k1 Video Cards 2 February 4, 2010 04:11 PM
PhysX card for folding hertz9753 Video Cards 8 May 12, 2009 07:35 PM