Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 25, 2010, 06:27 PM
homer98's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Hamilton, ON
Posts: 130

My System Specs

Default nVidia Control Panel

Hey all, just purchased an evga gtx 460, looking to play StarCraft2, I heard that it will support AA through the nvidia control panel. So where can I download it from? I've updated the video drivers, but I can't seem to find where to get the nvidia control panel.

Also, if I want to try overclocking the card, using MSI Afterburner, is there a power management feature somewhere in windows 7 that slows the card down when not pushing a heavy load? will that affect the OC'ed speeds? Thanks for the help, Cheers
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 25, 2010, 06:34 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,244

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by homer98 View Post
Hey all, just purchased an evga gtx 460, looking to play StarCraft2, I heard that it will support AA through the nvidia control panel. So where can I download it from? I've updated the video drivers, but I can't seem to find where to get the nvidia control panel.

Also, if I want to try overclocking the card, using MSI Afterburner, is there a power management feature somewhere in windows 7 that slows the card down when not pushing a heavy load? will that affect the OC'ed speeds? Thanks for the help, Cheers
Open windows control panel should be right there.

And yes when there is not a load your GFX will downclock and No it will not effect your overclock.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 25, 2010, 06:35 PM
Sagath's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Petawawa, ON
Posts: 2,453

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by homer98 View Post
Hey all, just purchased an evga gtx 460, looking to play StarCraft2, I heard that it will support AA through the nvidia control panel. So where can I download it from? I've updated the video drivers, but I can't seem to find where to get the nvidia control panel.

Also, if I want to try overclocking the card, using MSI Afterburner, is there a power management feature somewhere in windows 7 that slows the card down when not pushing a heavy load? will that affect the OC'ed speeds? Thanks for the help, Cheers

You'll have to set up a profile to make SC2 not 'application controlled' for AA support. You should be able to acess the control panel by a simple right click on the desktop and clicking on the "Nvidia control panel" spot.

As to the overclocking/downclocking, as far as I'm aware (atleast with my EVGA) it auto-downclocks when not in 3D apps, even if overvolted and overclocked, and automatically ramps back up when 3D apps launch. No work needed to disable or enable this.
__________________
Quote:
Originally Posted by Lpfan4ever View Post
AKG shot the hamsters, and then Perineum drove his Mustang with summer tires into the server.
My Disclaimer to any advice or comment I make;
Quote:
Originally Posted by CroSsFiRe2009 View Post
I'm a self certified whizbang repair technician with 20 years of professional bullshit so I don't know what I'm talking about
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 25, 2010, 06:50 PM
homer98's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Hamilton, ON
Posts: 130

My System Specs

Default

Hah, wow. I feel dumb :P didnt even think to search computer. Does it allow you to set the AA in game or done only in the control panel?

Thanks for the info about the downclocking/overclocking.

Last edited by homer98; August 25, 2010 at 07:08 PM.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 25, 2010, 06:57 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,244

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by homer98 View Post
Hah, wow. I feel dumb :P didnt even think to search computer. Does it allow you to set the AA in game or done only in the control panel?

Thanks for the info about the downclocking/overclocking.
Open Nvidia CP 3d settings/program settings, customize program, SC2 should show up if it doesnt click add program navigate to the SC2 .exe. Set your settings where you want them, click apply, done.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 25, 2010, 07:09 PM
homer98's Avatar
Top Prospect
F@H
 
Join Date: Aug 2009
Location: Hamilton, ON
Posts: 130

My System Specs

Default

Thanks for the clarification. I appreciate it.

one more thing, for GPU-Z it is showing--> Bus Interface: PCI-E x16 @ 8x, does that mean the lane is only running at 8x?? whats goin on with that? should I be worried?
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
BP Is Out of Control kirk_d Off Topic 11 July 2, 2010 09:02 PM
ATI Control Panel? Slik Video Cards 1 March 6, 2010 07:52 AM
Advanced Clock Control...? somecanadianguy Overclocking, Tweaking and Benchmarking 3 May 25, 2009 12:53 PM
I need a remote control TimTheEnchanter Peripherals 2 May 18, 2009 11:47 AM
Vista Control Panel problem Scratch O/S's, Drivers & General Software 5 August 3, 2007 08:45 AM