Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 4, 2010, 08:53 PM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 203
Default What are normal 5770 temps?

UPDATE: I found this really good method that is used for calculating temps with airconditioners and stuff, its called delta T.

BASICALLY; if you have a 5770, post your ambient temperature (this is the most important part), your full load with furmark, and your idle temperature.

NOW all you do is (full load temp) - (Ambient temp) = (delta T value)

In my case: (86-28) = 58C

So what are your Delta T temperature guys? This is the only real way that we can directly compare with eachother as ambient temperature usually throws things off...

Last edited by NineLives; August 5, 2010 at 08:51 AM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 4, 2010, 09:43 PM
martin_metal_88's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Apr 2009
Location: Quebec City
Posts: 4,175

My System Specs

Default

With your room temp these are normal. 50-52 is a bit high but with a room with normal temp I am pretty sure your card will run like she should.
__________________
Ask for more

Martin_metal_88
Colenzo : See system spec!

Odysseus : I7 860 @ 3.6Ghz || GA P55-UD5 || G.skill Ripjaws F3-16000 2000Mhz 2X2GB || Coolermaster ATCS 840 || Silverstone Strider plus 850W || WD 640 black - WD 1TB green - Samsung F3 2TB || MSI 5670 1GB Cyclone ||Coolermaster Hyper 212 + ||

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 5, 2010, 05:36 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,579

My System Specs

Default

Do you have fan speed set to auto or manually changing it with OverDrive or MSI Afterburner?
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 5, 2010, 07:06 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2010
Location: california,US
Posts: 87

My System Specs

Default

make sure your case has decent ventilation ,good cable management and some intake/exhaust fans could drop the temps by alot.If you have a reference design you could take some tin snips and cut the vent on the bracket out for more airflow
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old August 5, 2010, 08:28 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 203
Default

I have 4 case fans... Look at my ambient temperature... does that excuse the high temps? Right now on idle its like 49 because its 26C ambient....
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old August 5, 2010, 08:41 AM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,579

My System Specs

Default

Ask i just asked and you did not respond to, is the fan speed set to auto or do you have it manually set (if so to what %)? Auto fan speed absolutely sucks for fan speed as well as keeping your card cool as it runs it ridiculously slow
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old August 5, 2010, 08:46 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2010
Posts: 203
Default

Quote:
Originally Posted by Arinoth View Post
Ask i just asked and you did not respond to, is the fan speed set to auto or do you have it manually set (if so to what %)? Auto fan speed absolutely sucks for fan speed as well as keeping your card cool as it runs it ridiculously slow
Oh yeah thats true, it was set to like 50% max, never went any higher. The fan profiles are indeed lazy in CCC. I'm never touching Afterburner again as it makes the fans go 100% every boot up. KK READ THE UPDATE, ITS IMPORTANT!!!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old August 5, 2010, 10:47 AM
Top Prospect
 
Join Date: Jun 2010
Location: california,US
Posts: 87

My System Specs

Default

I personally wouldnt mind the fan at 100%,then again i always have headphones on so i rarely hear my case fans
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old August 5, 2010, 01:15 PM
jcmaz's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Feb 2009
Location: Vancouver, BC
Posts: 2,453

My System Specs

Default

Use the 2D and 3D mode function.

2D mode for silence and 3D mode for gaming :)

Just crank up the fan speed. My 4850 and 9600GT fans are inaudiable until ~90%
__________________
“Wise men speak because they have something to say; Fools because they have to say something.”

-Plato
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old August 5, 2010, 01:20 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Halifax
Posts: 8,579

My System Specs

Default

Is there a way to force it into and out of 2D mode manually? Wouldnt mind that since when i OC my 5870 the shadders always stay in 3D mode even when not in use.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
is it normal for BestBuy to follow you? hohohee Off Topic 28 May 20, 2010 08:25 AM
Phenom II 545 x2 normal temps? ubernoobie Air Cooling 2 February 20, 2010 04:06 PM
Q6600 - are these temps normal CookieMonster8 CPU's and Motherboards 9 June 20, 2009 08:24 PM
Is this Normal? Soultribunal HardwareCanucks F@H Team 12 May 27, 2009 04:43 AM
CS:S ti normal program Long John Silver Gaming 5 June 21, 2007 07:32 PM