Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old August 1, 2010, 08:27 AM
Slik's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Sep 2009
Location: Sault Ste Marie On.
Posts: 1,034

My System Specs

Default ATI Overdrive "Current Values"

I have my two cards installed and on default settings in the Overdrive page. Under Current Values it shows the GPU Cock at 157MHz and the Memory Clock at 300MHz.Is that normal for two 5970s in Crossfire? What exactly do those numbers mean?It appears that I'm able to Enable ATI Overdrive but with it not clicked on. It looks like I can push the cards quite a bit. What should my default settings show? Thanks for any and all help.
__________________
Corsair Air 540 -i7 4930k @ 4.4ghz. Liquid cooled-4x4gb G Skill Trident X DDR3@ 2400mhz- Two EVGA Titans SLI - Xonar Phoebus Sound Card-Dell 3008 30" Monitor-Razer Tiamat Headphones-Butt Kicker Gamer-TrackIR 5
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old August 1, 2010, 09:55 AM
m4Dm4xx's Avatar
Rookie
 
Join Date: Jul 2010
Location: Ontario
Posts: 14

My System Specs

Default

Pretty sure what you are seeing are your 2d clock's as mine are the same. Run a 3d app like Furmark while CCC is open and you should see your clock's & GPU usage bump up
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old August 1, 2010, 06:22 PM
dustin1706's Avatar
Allstar
 
Join Date: May 2010
Location: Alberta
Posts: 625

My System Specs

Default

Just like m4Dm4xx says... That is normal. Those "current" numbers are due to the energy saving features of the card. When not under heavy use the GPU clocks down to save on electricity and keep cool. Just run a bench, or even just a 3d renderer like in atitools or atitraytools and you will see your current clocks get bumped.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old August 1, 2010, 06:44 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Richmond Hill
Posts: 8,539

My System Specs

Default

Most GPUs do that. Its to save power and well allow the card to idle at a much lower temperature. Only thing that i have a problem with my 5870 is if i overclock my shadder past stock it never goes into 2D mode when not being used.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] 3x 24" sceens for EyeFiniTy / ATI FirePro V8700/ATI HD3650 AIW/CF bridges/sli bridges ArmenianLegend Buy/Sell & Trade 20 April 7, 2010 04:36 PM
ATI overdrive disappear in CCC rivet Video Cards 0 January 28, 2010 07:38 AM
ATI H2 2010 "New Generation Graphics Processors" [Xbitlabs] Bond007 Reviews & Articles from the Web 13 January 25, 2010 09:18 PM
"Girly" 2.5" IDE Enclosures encorp Storage 13 July 14, 2008 09:19 AM