Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 11, 2010, 06:43 AM
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2009
Location: Australia
Posts: 197

My System Specs

Smile Which tools do you use to overclock your gpu on win 7?

Hey guys, I know that theres already a topic listing all the efficient overclocking tools, but i want to know what the majority of people are using. Overcloking on win 7 is a real pain since half the utilities dont work because of Microsoft and their damn driver signing :( I know it can be disabled but i only want to do that in the event that theres no OC tools with signed drivers :)

Anyways, thanks guys, list away :)

*Forgot to add, the tools should be applicable to all video card vendors and not just made specifically for one
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 11, 2010, 07:01 AM
"Quote This..."
F@H
 
Join Date: Nov 2007
Location: Hell
Posts: 3,828
Default

EVGA precision works great. Both my 260's are non evga cards and it works on them.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 11, 2010, 07:05 AM
MrDiaz's Avatar
Allstar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Oakville, ON
Posts: 576

My System Specs

Default

RivaTuner
__________________
-- Viva Canada! --
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 11, 2010, 09:40 AM
MVP
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canaduh
Posts: 375

My System Specs

Default

msi afterburner
evga precision
gputool
rivatuner
__________________
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 11, 2010, 05:22 PM
JD's Avatar
JD JD is offline
Moderator
F@H
 
Join Date: Jul 2007
Location: Toronto, ON
Posts: 6,817

My System Specs

Default

MSI AfterBurner here.

Though all these "new" tools all rely on RivaTuner's core coding from what I gather.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 11, 2010, 05:26 PM
Arinoth's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: May 2009
Location: Richmond Hill
Posts: 8,539

My System Specs

Default

EVGA Precision for Nvidia Cards and MSI Afterburner for ATI cards, though you could use MSI Afterburner on nVidia cards since you can typically play with the voltages (through afterburner)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 11, 2010, 06:18 PM
clone63's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Bellehole
Posts: 669

My System Specs

Default

Another afterburner...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 11, 2010, 06:24 PM
MobiusD's Avatar
Rookie
 
Join Date: May 2010
Location: Southern O ntari O
Posts: 44

My System Specs

Talking

I dont know If I would try an aftermarket clocker program, my board came with all the clocker softies and AMD has the rest availble for free download at theyre website, works great and can see everything I want in real time.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old May 11, 2010, 06:41 PM
Allstar
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 517

My System Specs

Default

MSI Afterburner for me.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old May 11, 2010, 09:37 PM
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2009
Location: Australia
Posts: 197

My System Specs

Default

Hmmm alright, so I've decided to go with a combination of Rivatuner/EVGA precision. Both of them dont seem to work for me though, Riva wont let me force detect my drivers (or maybe im just putting them in wrong :S) and EVGA wont let me apply the core speeds. Any help would be appreciated guys :)
Well actually EVGA is letting me reduce my core speeds below stock, not sure how thats gonna help my crysis frame rate much :S
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Network Tools lcdguy Networking 6 June 9, 2010 02:56 PM
Folding Tools - All you need is here Prof. Dr. Silver HardwareCanucks F@H Team 25 December 28, 2009 08:59 AM
Tools bovine.baron Off Topic 9 May 5, 2009 01:01 PM
Crimp tools! Sniper Guides & How-to's 15 April 24, 2009 07:26 PM