Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 6, 2010, 08:54 PM
Top Prospect
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 75
Default 480 purchase

would you buy an evga 480 and oc it urself or buy an evga superclock 480 for the extra 30 bucks?
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 6, 2010, 09:00 PM
belgolas's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: St. Thomas Ontario close to london
Posts: 3,921

My System Specs

Default

Overclock yourself.
__________________

Sponsor a child!
Fight poverty.

Qoute by Perineum
"ID10T. I just BETCHA he's got 9 toolbars on his web browser right now."
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 6, 2010, 09:23 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,932

My System Specs

Default

^^^^ Yep!!
__________________
Introducing me n my OCD to Watercooling, is like taking an Alcoholic to an "all you can drink" Beach Bar in Mexico

.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 7, 2010, 04:09 AM
Blacklash's Avatar
Rookie
 
Join Date: Feb 2009
Posts: 9

My System Specs

Default

Yep get the vanilla and grab the latest MSI Afterburner to push it.
__________________
AMD Phenom II X6 1055T @ 4.0GHz (1.45v)|GeIL Black Dragon DDR3 1600 (4x2Gb)
ASUS Crosshair IV (AMD 890FX)|Powercolor Radeon HD 5870 1Gb (x2)|Acer GD235HZbid
WD VelociRaptor 150Gb HD (x2)|Pioneer DVR-2920Q|LG GH22LS30|Klipsch Groove PM20 2.0
SilverStone OP1000-E|SilverStone TJ10-B|Xigmatek HDT-S1284EE|Vista Home Premium x64 SP2

Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 7, 2010, 04:52 PM
MVP
 
Join Date: Jul 2009
Location: Canaduh
Posts: 376

My System Specs

Default

"lastest"

lastest(1.5) isn't enough, you need the 1.6 beta
__________________
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 10, 2010, 09:41 PM
Rookie
 
Join Date: Jan 2010
Posts: 10
Default

Belgolas, just out of curiosity why do you use a GTX 260 as PhysX with your EVGA SLI GTX 480 SC's when the 400 series cards espcially in SLI have superior PhysX algorithms? From what I have seen first hand with a single GTX 480 and a dedicated PhysX card is that it barely helped, and the increase was so small that it's not worth the extra power consumption. With two GTX 480's in SLI the PhysX score dropped when a dedicated PhysX card was added since the 480's do PhysX better.

I forgot to mention the massive fps hit in Metro2033 using a dedicated PhysX card in with the GTX 480 in SLI.

Last edited by Death_Adder; May 10, 2010 at 09:55 PM.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 10, 2010, 10:21 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,932

My System Specs

Default


Quote:
Belgolas, just out of curiosity why do you use a GTX 260 as PhysX with your EVGA SLI GTX 480 SC's when the 400 series cards espcially in SLI have superior PhysX algorithms? From what I have seen first hand with a single GTX 480 and a dedicated PhysX card is that it barely helped, and the increase was so small that it's not worth the extra power consumption. With two GTX 480's in SLI the PhysX score dropped when a dedicated PhysX card was added since the 480's do PhysX better.

I forgot to mention the massive fps hit in Metro2033 using a dedicated PhysX card in with the GTX 480 in SLI.
This is a very valid question, I was wondering the same, as I was entertaining keeping one of my GTX 280's for PhysX to go along with my 2 x GTX 480's, but all benches and Threads I've read / seen actually show a drop in performance when ading a dedicated PhysX Card to a 480 Sli arrangement........

I know I won't be adding any PhysX Card to my 480 Sli arrangement.......
__________________
Introducing me n my OCD to Watercooling, is like taking an Alcoholic to an "all you can drink" Beach Bar in Mexico

.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 11, 2010, 10:57 AM
belgolas's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: St. Thomas Ontario close to london
Posts: 3,921

My System Specs

Default

Well I just did a quick test and in Batman AA I ran it with just my 480 SLI and 480 SLI + 260.

With 480 SLI I get with the beginning fight in intensive treatment I get about 30FPS min and 40 FPS avg.

With 480 SLI + 260 for physx I get about 55 FPS min and 60 FPS AVG.

So with this limited test adding a physx card adds HUGE performance boosts. I will try again with a 280 for a physx card and see if I gain even more performance.

With a GTX 480 for physx I get about 57 min and 61 avg. Not really a gain.

Will try metro 2033 just for a second.

Metro 2033 just 480 SLI, 15fps min and like 25 fps avg.

With 480 SLI + 280 physx I get about 15min FPS and 30 avg. Although it is hard to test FPS in this game. The game felt smoother than with no 280.

Huh I am surprised how little physx is used in Metro 2033. It maybe get 8% usage on my 280 while in BAA I get easily 30% usage or more. So if people are using Metro 2033 as the game to test for physx then they are using the wrong game.


K I am an idiot and forgot the benchmark for BAA.

K 480 SLI no 280.
Min 21
Max 62
Min 41

480 SLI + 280
Min 40
Max 111
Min 75

Clearly adding the 280 is VERY beneficial.
__________________

Sponsor a child!
Fight poverty.

Qoute by Perineum
"ID10T. I just BETCHA he's got 9 toolbars on his web browser right now."

Last edited by belgolas; May 11, 2010 at 12:30 PM.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old May 11, 2010, 12:44 PM
r0bc's Avatar
Allstar
 
Join Date: Apr 2009
Location: AB
Posts: 688

My System Specs

Default

Do you have the physx patch thats required for the 480 or 470 installed?
__________________

Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old May 11, 2010, 12:47 PM
belgolas's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: St. Thomas Ontario close to london
Posts: 3,921

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by r0bc View Post
Do you have the physx patch thats required for the 480 or 470 installed?
What patch? I have the latest drivers if thats what your asking.
__________________

Sponsor a child!
Fight poverty.

Qoute by Perineum
"ID10T. I just BETCHA he's got 9 toolbars on his web browser right now."
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Should I purchase this Laptop Gonzo Mobile Computing 22 May 13, 2010 10:07 PM
online purchase.... _dangtx_ Off Topic 4 December 3, 2009 06:14 PM
Which laptop to purchase seaking Mobile Computing 11 November 6, 2009 03:40 PM
About to purchase tim333 New Builds 9 April 9, 2009 09:58 AM