Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old March 24, 2010, 08:45 PM
AmuseMe's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lloydminster & Saskatoon
Posts: 1,587
Default PCI-E or AGP in this situation

I picked up a computer today to re-install XP for a client and they asked me to see if there is anything they could do to upgrade the computer for a fairly cheap budget. There is no video card, but a single PCI-E 16 slot (I assume its 1.0) and an AGP slot.

My question is: AGP or PCI-E?

Power supply is a generic 550W and the CPU is a P4 with an aftermarket cooler. Havnt actually booted it to see if its been overclocked but will get on that.
__________________
DEAD CA$H
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old March 24, 2010, 08:49 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,089

My System Specs

Default

PCI-E. AGP cards are overpriced for the same GPU.
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old March 24, 2010, 08:57 PM
AmuseMe's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lloydminster & Saskatoon
Posts: 1,587
Default

Quote:
Originally Posted by SugarJ View Post
PCI-E. AGP cards are overpriced for the same GPU.
Any idea what card? OversizedRooster has a 3450 on sale for cheap ($30). Remember, it is a generica 550W psu...
__________________
DEAD CA$H
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old March 24, 2010, 09:02 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,089

My System Specs

Default

Anything that's board powered, unless the PSU has the connectors. Although you could use a molex-PCI-E adapter.

Budget?
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old March 24, 2010, 09:08 PM
AmuseMe's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lloydminster & Saskatoon
Posts: 1,587
Default

Quote:
Originally Posted by SugarJ View Post
Anything that's board powered, unless the PSU has the connectors. Although you could use a molex-PCI-E adapter.

Budget?
Yup, Im aware of the PCI-E to Molex. Should have mentioned that AGP is just molex connectors, you know, to remind people that may have forgotten.

I can get an old ATI 9600 XT (AGP) for damn near free. No use for PCI-E connectors.

Budget will be ~$100. I could get the AGP card, and add an extra gig of ram, or two brand new sticks? (Currently appears to be 1GB of DDR2-???)
__________________
DEAD CA$H
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old March 24, 2010, 09:17 PM
SugarJ's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: Langley, BC
Posts: 6,089

My System Specs

Default

Well you can get a new 4650 for about $40, which leaves you some room to buy some ram.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old March 24, 2010, 09:19 PM
artistpavel's Avatar
Allstar
 
Join Date: Feb 2009
Location: Toronto ON
Posts: 580

My System Specs

Default

I'm pretty sure P4 machines shipped with DDR1.
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old March 24, 2010, 09:25 PM
AmuseMe's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Apr 2009
Location: Lloydminster & Saskatoon
Posts: 1,587
Default

Quote:
Originally Posted by SugarJ View Post
Well you can get a new 4650 for about $40, which leaves you some room to buy some ram.
I must be tired... I should have noticed that I could pick one up for that price... Thanks for being ontop of things SugarJ
__________________
DEAD CA$H
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old March 24, 2010, 09:26 PM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,248

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by artistpavel View Post
I'm pretty sure P4 machines shipped with DDR1.
Humm while Intel isnt my gig didnt some of the later p4's run ddr-2?
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old March 24, 2010, 09:27 PM
Banned
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: mtl
Posts: 12,694
Default

the pci-e probably runs on pci or something so whatevers cheaper. but not worth puting much into it anyway. gl man
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[FS] XFX 4850 1GB + Dual 603 Xeon MB, 512mb RDRAM, AGP card, HDD’s, PCI cards and others clone63 Buy/Sell & Trade 6 February 28, 2010 08:32 PM
[WTB] CUDA-capable AGP or PCI card JD Buy/Sell & Trade 11 December 31, 2009 08:18 PM
[WTB] PCI-E AND AGP CARDS _dangtx_ Buy/Sell & Trade 54 July 16, 2009 08:13 AM
[WTB] PCI Card or AGP with Driver CD!!! Soultribunal Buy/Sell & Trade 1 May 4, 2009 06:15 PM
WTB: GeForce 7800 based AGP card & PCI SATA controller MacJunky Buy/Sell & Trade 6 January 16, 2008 05:11 PM