Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #11 (permalink)  
Old January 28, 2009, 06:44 PM
enaberif's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Dec 2006
Location: Calgahree, AB
Posts: 10,582
Default

I get 14k with stock settings with a 8800GT and a e8600
Reply With Quote
  #12 (permalink)  
Old January 28, 2009, 07:15 PM
MpG's Avatar
MpG MpG is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Aug 2007
Location: Kitchener, ON
Posts: 3,143
Default

That score is definitely weird. Don't have access to my home PC to verify, but I'm almost certain the fps's given for the different runs are on the low side too.

Do you have Rivatuner? Maybe run it in the background while 3DM6 is running and verify that the clocks are hitting full 3D levels properly? You shouldn't have any issues with PCI-E bandwidth on the motherboard. Both power plugs are in? Even with the processor at stock, I wouldn't expect the scores to be THAT low, but that's definitely part of the issue.
__________________
i7 2600K | ASUS Maximus IV GENE-Z | 580GTX | Corsair DDR3-2133
Reply With Quote
  #13 (permalink)  
Old January 28, 2009, 07:49 PM
Infiniti's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Aug 2007
Location: Vancouver, BC
Posts: 1,388

My System Specs

Default

Maybe the OP changed the settings? Instead of running at stock of 1280x1024, he might of changed it to his native. Same with AA and the others.\

ie. I get 16k with stock settings, while if I change everything to highest and my native res, I get about 9k.
Reply With Quote
  #14 (permalink)  
Old January 28, 2009, 11:02 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,932

My System Specs

Default

Quote:
I get 14k with stock settings with a 8800GT and a e8600
You still running that E8600 @ 4.6 Enab? That is going to inflate that score big time..
With my E8400 running at 3.6 Ghz and my old 8800GTX at stock I was sitting around 13K....should try a run on the 2nd Rig with the 9800 GTX+...Tried out Warhead on the 2nd Rig last night 20" native Res 1680 x whatever it is...all gamer...it seemed like it was down in the upper 20's to mid 30's fPS...
__________________
Introducing me n my OCD to Watercooling, is like taking an Alcoholic to an "all you can drink" Beach Bar in Mexico

.
Reply With Quote
  #15 (permalink)  
Old January 29, 2009, 02:13 AM
Eagle Eye's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2007
Location: Kleinburg, ON
Posts: 2,069

My System Specs

Default

1680/1050 Rj...Yeah the 9800GTX+ to a GTX280 is like night and day. You probably thought something was wrong compared to what you're used to.

EE
Reply With Quote
  #16 (permalink)  
Old January 29, 2009, 08:32 AM
Barron58P's Avatar
Rookie
 
Join Date: Jan 2009
Posts: 5
Default

Wow! Thanks for all of the posts!

Bought a 9650. Installed it and ORB - Compare

I have not changed any settings in the control panel or 3dmark. I see that 181.22 should be the driver that I use so I will install that tonight.

I have both the 8 pin and 6pin power connected and the card has the green light. From my reading I saw that the green light means that the power is correct.

I did forget to post that the RAM is at DDR2-800.
__________________
Mother board: ASUS Maximus X38 WC on NB, SB, and VR
Processor: Q9650 WC
Power: Silverstone 750W ST75ZF
Memory: Crucial 4Gb DDR2-800
Video: ASUS GTX295
pump / radiator: Koolance EXOS 2+
Reply With Quote
  #17 (permalink)  
Old January 29, 2009, 12:30 PM
rjbarker's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2008
Location: Courtenay, B.C
Posts: 5,932

My System Specs

Default

Quote:
1680/1050 Rj...Yeah the 9800GTX+ to a GTX280 is like night and day. You probably thought something was wrong compared to what you're used to.
Actually I did thing it would produce better FPS with all settings on "gamer" and no AA, smaller Res etc....but no its fine for what the wife will be using it for, could have gotten and even cheaper GPU I suppose, but for $200...seems pretty good...
That LG 20" monitor was a good deal at FS...$169...anyhoo...this I7 seems to have consumed my time on the Evga Web Site....still trying to figue the "Intermittent Boot Bug"...its how I've now titles it...hahahaha

EDIT: I think when I had the single 280 on the same Res I was able to play enthusiast at around mid 30's....it really took off once the 2nd 280 went in...with the 2 x 280's at 1920 x 1200 no AA the Benchmark was around 68 FPS..
__________________
Introducing me n my OCD to Watercooling, is like taking an Alcoholic to an "all you can drink" Beach Bar in Mexico

.
Reply With Quote
  #18 (permalink)  
Old February 6, 2009, 02:50 PM
Top Prospect
 
Join Date: Feb 2009
Location: Edmonton, Alberta
Posts: 68

My System Specs

Default

Say are using an Asus Maximus II Formula?

That is a crossfire board, will a 295 run sli on that board even with the right nvidia drivers?
Reply With Quote
  #19 (permalink)  
Old February 7, 2009, 12:32 PM
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: London
Posts: 1,411

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Starage View Post
Say are using an Asus Maximus II Formula?

That is a crossfire board, will a 295 run sli on that board even with the right nvidia drivers?
Good question, that could explain things.
Reply With Quote
  #20 (permalink)  
Old February 7, 2009, 12:45 PM
b1lk1's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Feb 2007
Location: Lindsay, Ontario
Posts: 2,489

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by Starage View Post
Say are using an Asus Maximus II Formula?

That is a crossfire board, will a 295 run sli on that board even with the right nvidia drivers?
No. BUT, the 295 does not run SLI through the motherboard so that doesn't matter here.
__________________
MY HEATWARE
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Woot, finally got over 20k in 3dmark06!!! BrianHanna Overclocking, Tweaking and Benchmarking 12 January 13, 2010 01:32 PM
Very poor 3DMark06 SM2/SM3 performance with GTX 260 216 SP Pride82 Overclocking, Tweaking and Benchmarking 3 January 10, 2009 07:13 AM
3DMark06 benchmark sswilson Overclocking, Tweaking and Benchmarking 292 November 10, 2008 05:51 PM
Hotfix for 3DMark06/05/03 and PCMark05 Eldonko O/S's, Drivers & General Software 0 February 29, 2008 01:12 PM
New 3Dmark06 World Record by Shimano SKYMTL Reviews & Articles from the Web 5 July 25, 2007 04:40 AM