Go Back   Hardware Canucks > HARDWARE > Video Cards

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old October 9, 2008, 10:26 PM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default 9800gx2 - question

i am sorry to say... i am so noob about how sli works...

i want to know how it works... if i open the movie and it plays... will it will be on sli mode or just single or whatever?

if i play the game then it will be on sli mod... of course...?

if i regular surf the internet or whatever... will it use single 9800gx2...


please tell me if something i actually dont know?
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old October 9, 2008, 11:44 PM
arekieh's Avatar
Allstar
F@H
 
Join Date: Oct 2008
Location: Edmonton
Posts: 819
Default

Actually something id really like to know as well, ive always wondered if 1 9800GX2 shows up as SLi, or a single card in GPU-Z
__________________
Mobo: Asus P6T Deluxe | CPU: i7 940 | Ram: 3x2 GB | HSF: CM V8 | GPU: HD 6950 | PSU: PCP&C 750W | ]HDD: WD 500gb x3, 120GB Vertex 2 | Case: Antec 1200 | Monitor: 3x Asus VE247H | OS: Win7 Ultimate x64
My Trading Rep:
HWC
OCN
Heat
Ebay

Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old October 9, 2008, 11:50 PM
S_G's Avatar
S_G S_G is offline
Allstar
 
Join Date: Nov 2007
Location: Montreal, home of the Canadiens
Posts: 830
Default

Yes, like the 4870x2, it shows up as two GPUs, so it runs in SLI mode.
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old October 10, 2008, 12:16 AM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

run sli mode at all of time? i dont feel it like it did...

is there any software that i can configure... like single or sli mode... to save power and other ( like just surf the internet durning sli mode..?) >.>
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old October 10, 2008, 12:46 AM
Phobia's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2008
Location: Richmond, BC
Posts: 1,157
Default

Its in Ntune. Theres a section to select either SLI or dual monitors. I always have mine in dual monitors, cause obviously, i have 2. :P I wish they would make SLI support with 2 monitors. Anyways, im not sure what part of ntune, as im on my laptop, and not on my desktop. I can check tomorrow morning if you haven't found out by then.
__________________
(whitty saying to be plagiarized at a later date)
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old October 10, 2008, 01:17 AM
CTA's Avatar
CTA CTA is offline
Hall Of Fame
 
Join Date: Jul 2008
Location: surrey (vancouver) bc canada
Posts: 2,012
Default

i heard some bad rumors about ntune... is it recommend or not?
__________________
---
NEW: customize case, hx100, i7 920, supreme hf, x58 sabertooth, 3gbx2 ram of ripjaws, xfx hd6950 CF. vertex 2 60gb, seagate and hitachi 1tb, dual mcp355 with ek rex v2, 2x koolance ar697, 2x mcr320, 6x zm-f3 fans.
OLD: cm 690, hx620, intel q9450, True Black, ga-ep45-ud3p, 2gbx2 ram of mushkin xp2 8500, xfx 285. wd caviar se16 640gb, 4x zm-f3 fans.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old October 12, 2008, 08:45 AM
Iamcanadian7's Avatar
MVP
 
Join Date: Aug 2008
Location: Winnipeg, MB
Posts: 251
Default

It's nothing really special. For overclocking many prefer Rivatuner, I know I do.

However it's necessary for some things ie. enabling or disabling SLI. As far as I know there isin't a 3rd party program that can do this.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes