Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old April 7, 2007, 02:44 PM
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 10
Question BIOS beeps

I have read the sticky relating to BIOS code beeps and am a little confused. Over the past few years I have used the following ASUS MB's: P4P800, P5GDC, P5LD2-VM, P5WD2 and now P5B-Deluxe. All these boards use AMI and every one of these boards have always given 1 beep during post irrespective of what ram and value used. I've always upgrade the ram whenever I bought a new MB...always Corsair Extreme. On the present P5B Deluxe I am using OCZ DDR2 800MHz and this always gives one beep. In fact I've always used the single beep as a good sign especially when I start changing cpu and ram settings. If I don't get a beep or any beeps when OCing, the system generally will not post. ?????
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old April 7, 2007, 03:10 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,639

My System Specs

Default

I stand to be corrected, but I believe the 1 beep they are refering to in the guide is 1 long one followed by no post.

The single short beep you are refering to is normal.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old April 7, 2007, 03:14 PM
Rookie
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 10
Default

Great. Thanks for the quick response.

Cheers
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old April 7, 2007, 03:16 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,639

My System Specs

Default

NP, Welcome to our little corner of the internet! :)
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i7 4770K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old April 7, 2007, 11:32 PM
Patriote's Avatar
Hall Of Fame
 
Join Date: Mar 2007
Location: Montreal
Posts: 1,167
Default

Yeah i think sswilson is right. Used to have that kind of beep until i get lazy and start to not plug in the little speaker on the motherboard...lol

Welcome ktown!
__________________
- Asus P8Z68-V PRO
- Intel I5 2500k @ 4.5Ghz (for now)
- Asus Geforce 580GTX DirectCUII Fermi
- 16GB Corsair Vengeance Low Profile
- Ultra X3 1000 Watt
- Asus Xonar DX 7.1 \ Klipsch Promedia 2.1 THX
- Corsair Vengeance 1300 Gaming Headset
- Crucial M4 SSD 128GB \ WD Caviar Black 1TB
- CoolerMaster 690II Advanced
- Dell UltraSharp 24''
- Noctua NH-D14
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old April 8, 2007, 07:21 AM
Supergrover's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Okanagan Falls, British Columbia
Posts: 4,250

My System Specs

Default

Yup he's right 1 short beep is normal @ POST.
I think I will edit my bios beep code list to included this.
__________________
R.I.P.

Quote:
Originally Posted by 3.0charlie View Post
My knuckles are bleeding from fishing through walls a new CAT6 network cable... I found fresh, untapped electrical outlets...
"It's all in the Reflexes"-Jack Burton
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Modded Bios' sswilson Overclocking, Tweaking and Benchmarking 8 December 13, 2008 02:16 PM
Bios/mem/SLI? frosty Troubleshooting 1 August 28, 2007 05:30 PM
Dfi P965-S CL7 in bios...? keenan CPU's and Motherboards 6 August 12, 2007 07:29 AM
No beeps, no video :( mattydies Troubleshooting 6 July 19, 2007 08:16 AM
Virtual Bios / Bios Copies Sting3r11 Off Topic 1 March 17, 2007 07:33 AM