Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old May 9, 2008, 09:42 AM
Mulder's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 112
Default Gigabyte GA-P35-DS3L No Signal To Monitor

I received my pc parts this week and just tried to get it up and running for the weekend only to find I can't get a signal from my pc to my monitor. I had it in my case already too go and got no love so I've taken it from the case set the mother board on my desk on a piece of card board. all i have connected is power switch,speaker,one stick of ram,video card,hard drive cpu and heat sink. It still won't send a signal to the monitor, i've tried resetting the cosmos, took the battery out for an hour or so, I've tried booting with no ram and or no video card and i receive no beeps, I also took the heatsink off and reseated it. is this motherboard DOA?

Gigabyte GA-P35-DS3L
X3350
Mushkin XP PC2-8000
Thermalright ULTIMA-120
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old May 9, 2008, 10:07 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,496

My System Specs

Default

I doubt it's DOA......

Best guess is that you need to flash your bios with a different proc for it to recognise a new 45nm proc.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old May 9, 2008, 10:17 AM
Mulder's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 112
Default

I don't have access to another cpu atm. is there away around this without getting another cpu?

http://www.gigabyte.com.tw/Support/Motherboard/CPUSupport_Model.aspx?ProductID=2629

so an older p4 chip should work in this mobo? i might have one of those around here somewhere.

NCIX FORUMS - this board and 45nm LGA 775 Xeons - Gigabyte GA-P35-DS3L ATX LGA775 P35 1333...

this thread states it should be working out of the box without flashing.

Last edited by Mulder; May 9, 2008 at 11:50 AM. Reason: linked to DS3 instead of DS3L
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old May 9, 2008, 11:03 AM
Cptn Vortex's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Vancouver
Posts: 3,726
Default

try taking all the ram except 1 stick out. Then boot, and set the 2.0V in the BIOS. Remember this boards BIOS has the secret hidden settings. ctr + F1 unlocks them.
__________________
The Vortex H20

Coolermaster ATCS 840 w Window panel
MSI Z77A-GD65
Intel i7 3770K @ 4.6GHZ 1.28v
Galaxy GTX 680 @ 1241MHZ
8GB Mushkin Blackline 1600MHZ 9-9-9-24 1.5v
Asus Xonar Essence STX
OCZ Z-Series GOLD 850W
2 x 128GB Corsair Force GT SATA3 SSD RAID0 :)
Acheiva Shimian Q270 Lite 2560x1440

Benq W500 Pojector.

Watercooling:
EK Supreme HF, EK FC GTX 680 Block, MCR320+Gelid Silent 12 Push/Pull, DD Pump, EK Multioption 100ml Res, EK Coolstream XT 220 RAD Gelid Wings Push/Pull.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old May 9, 2008, 11:11 AM
Mulder's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 112
Default

Thx Cptn Vortex, I've been booting with a single stick of ram, I've tried 4 sticks of ram in each of the 4 rams slots. I've rebooted this pc 20-30 times or more with all the different hardware variations i've tried and i've never once even seen the bios screen or anything besides black ... monitor keeps saying it has no signal and it won't turn on.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old May 9, 2008, 11:14 AM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,496

My System Specs

Default

I'd try it with an older S775 chip just to see. Could be you got an older stock board with an earlier bios version.

If you've already tried different sticks of mem, that'd be the first place I'd go (assuming you've already done a c-mos reset).
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old May 9, 2008, 11:24 AM
misterlarry's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: The Woodlands, Texas
Posts: 1,356

My System Specs

Default DS3L cpu support

DS3 & DS3L are not the same and use different bios versions. Here is the link to the cpu support list for the DS3L.

GIGABYTE - Support - Motherboard - CPU Support List - GA-P35-DS3L (rev. 2.0)

The only Xeon that I see supported at this time is the X3110. IMHO I don't think that you're going to be able to use your cpu with the DS3L.

Anybody else know anything different?
__________________
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - Intel i5 2550K @ 3.4 GHz - Corsair H80 CPU Cooler- 4x4 GB G.Skill Ares DDR3 1600 - EVGA GTX560 Ti
1x120 GB Mushkin Chronos Enhanced SSD - 1x500 GB Seagate Hybrid Momentus - 2x500 GB Seagate Barracuda 7200.11 - Pioneer DVR-212D - Antec P182 - Corsair TX650 - 22" Hanns-G - Windows 7 Pro 64 SP1



The world is your oyster. Shuck away my friend, shuck away!
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old May 9, 2008, 11:56 AM
Mulder's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 112
Default

shouldn't I be getting some sort of system error beeping?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old May 9, 2008, 12:09 PM
misterlarry's Avatar
Hall Of Fame
F@H
 
Join Date: Jan 2008
Location: The Woodlands, Texas
Posts: 1,356

My System Specs

Default

My DS3L never beeps, screams or whistles no matter what I do to it. I don't think there is an on board speaker that I've found.
__________________
Asrock Z68 Extreme3 Gen3 - Intel i5 2550K @ 3.4 GHz - Corsair H80 CPU Cooler- 4x4 GB G.Skill Ares DDR3 1600 - EVGA GTX560 Ti
1x120 GB Mushkin Chronos Enhanced SSD - 1x500 GB Seagate Hybrid Momentus - 2x500 GB Seagate Barracuda 7200.11 - Pioneer DVR-212D - Antec P182 - Corsair TX650 - 22" Hanns-G - Windows 7 Pro 64 SP1



The world is your oyster. Shuck away my friend, shuck away!
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old May 9, 2008, 12:18 PM
Mulder's Avatar
Top Prospect
 
Join Date: Apr 2008
Posts: 112
Default

I have a pc speaker hooked up to the board as well as a power switch to turn it off and on.
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes