Go Back   Hardware Canucks > PC BUILDERS & TWEAKERS CORNER > Troubleshooting

    
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:16 PM
ShinraCorp's Avatar
MVP
 
Join Date: Dec 2012
Location: Gatineau
Posts: 488

My System Specs

Default New Build no Display

Hey everyone,

As some of you know I was building an HTPC for a friend, I got all the parts today however when I assembled them the PC boots up all the fans and cooling system work fine, however there's no display so here are the things I tried that may cause it.

-Reseated the RAM
-Reseated the CPU and ATX power plugs.
-Removed the discrete GPU and use the integrated GPU
-Tested the RAM on my system (all 8 GB are displayed properly)

None of them fixed it, could it be a faulty Mobo? I don't have a way to test out the mobo or the cpu since they're the only ones I got in my home.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:23 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

Same issue as you are experimenting.... In the last week, I went through 3 boards (H81s) and a G1840 CPU - all DOAs... for the same customer. Could not believe it.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:23 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,532

My System Specs

Default

seriously??? what brand?
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:24 PM
ShinraCorp's Avatar
MVP
 
Join Date: Dec 2012
Location: Gatineau
Posts: 488

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
seriously??? what brand?
MSI AC88XI

It's strange since MSI was always my go too brand after ASUS, I never had a faulty mobo with them but perhaps today I do.
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:27 PM
sswilson's Avatar
Moderator
F@H
 
Join Date: Dec 2006
Location: Moncton NB
Posts: 14,532

My System Specs

Default

Other than new/different vid cables and a cmos reset there's really not much else to go on especially since neither onboard nor discrete seems to be outputting.
__________________
MSI Z87I Gaming AC / i5 4670K / 2X 4G Gskill 1866 DDR3 / XFX XTR 750 / EVGA GTX 680 SC+ 2GB / Intel DC S3700 200G / random 160G Sata HDD
Inwin 904 / Swiftech MCP655-b / Alphacool NexXxos XT45 120 Rad / 2X Scythe GT AP-15 / EK Supreme HF / Dell UltraSharp U2412M

Asrock AM1H-ITX / AM1 Athlon 5350 / 2X4G Gskill PC3-14900 / Intel 6235 Wi-Fi / 90W Targus Power Brick / 320G Seagate Momentus / Mini-Box M350 / 1X 22" Dell IPS / 1X 22" HP
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:28 PM
ShinraCorp's Avatar
MVP
 
Join Date: Dec 2012
Location: Gatineau
Posts: 488

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
Other than new/different vid cables and a cmos reset there's really not much else to go on especially since neither onboard nor discrete seems to be outputting.
Nah I'm using the same HDMI cable as my current system and still nothing. I could test it with a DVI tomorrow (I don't have one right now) but I'll redo the whole built just in case I didn't mess up somewhere (I'm jobless so right now I need to save some cash)
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:31 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

First board was a Gigabyte, then twin H81s from Asus. Last one was fine, but upon testing the G1840 was artifacting (is that a verb?) and eventually corrupted the OS. I was playing with a H87 board from Asus alongside a G3258, so that helped the troubleshooting side of things....

And when I mean DOAs, I experienced not a single beep with only the CPU installed, and no ram sticks. They should have been screaming to death, but noooo....
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:33 PM
ShinraCorp's Avatar
MVP
 
Join Date: Dec 2012
Location: Gatineau
Posts: 488

My System Specs

Default

Oh crap thanks for reminding me, I forgot to mention that there was no beep when I booted it I'm sure I placed the speaker correctly as well.
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:34 PM
3.0charlie's Avatar
3.0 "I kill SR2's" Charlie
F@H
 
Join Date: May 2007
Location: Laval, QC
Posts: 9,643

My System Specs

Default

Don't even bother. Dead board, or dead CPU - or both, which was my case.
__________________
Hydro-Quebec is salivating...
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old September 8, 2014, 05:35 PM
Hall Of Fame
 
Join Date: Jun 2009
Location: Nova Scotia
Posts: 2,923

My System Specs

Default

Quote:
Originally Posted by sswilson View Post
Other than new/different vid cables and a cmos reset there's really not much else to go on especially since neither onboard nor discrete seems to be outputting.
Agree.
__________________
Desktop: Antec Three Hundred, Z77-D3H, 3570K undervolt @4.1ghz with Zalman Optima Cooler, Corsair Vengeance 2x4gb@1866mhz, MSI Cyclone GTX 460, Seasonic S12II 500W, WD Black 1TB, Intel 530 120GB
Away from home light Gamer: Acer Aspire 15.6", A8-3500m undervolt and OC to 2Ghz, 2x4gb Corsair Vengeance, Crucial M500 240gb
Reply With Quote
Reply


Thread Tools
Display Modes

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samsung Display is Now The World’s Largest Display Manufacturer Sam_Reynolds Press Releases & Tech News 0 July 3, 2012 01:41 AM
Best display for me? Stevieboy7 Display Units 5 August 10, 2011 02:38 PM
DVI -> DISPLAY PORT -> MINI DISPLAY PORT -> GPU ? JoshOohAh Video Cards 2 December 25, 2010 07:44 PM
New PC No display! Pokeguylow Troubleshooting 7 May 3, 2009 09:33 PM